Ціна на газ для України знову зросла. Готуйтеся до нової цінової війни

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.12.2007 19:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4291

Україна одержуватиме імпортний газ в 2008 році за ціною в $179,5 за тисячу кубометрів.

Про це повідомила прес-служба «Газпрому» за підсумками переговорів голови правління російського газового концерну Олексія Міллера з міністром палива і енергетики України Юрієм Бойком, що відбулися у вівторок у Москві.

Сторони також домовилися про підвищення ставки тарифу на транспортування газу по території України і тарифу на транспортування газу по території Росії для України до $1,7 з $1,6 за 1 тис. кубометрів на 100 км. відстані.

У поточному році Україна купує газ по $130.

Україна купує у RosUkrEnergo (СП за участю «Газпрому») газ головним чином туркменського походження. У поточному році Туркменія експортувала газ по $100. Для першого півріччя 2008 року експортна ціна затверджена в $130, на друге - в $150.

Від “Аратти”: тепер все залежатиме від урядової команди, яка буде сформована у найближчі дні.

У разі, якщо цей процес буде активно блокуватися ПР і їхніми сателітами, є реальний ризик нового цінового обвалу на комірне, в першу чергу, а потім - електроенергію, тощо.

У разі, якщо демкоаліції вдасться сформувати уряд і він стабільно запрацює - можливо вдасться втримати ціновий удар за рахунок руйнування кримінальних схем перерозподілу ресурсів природного газу, за рахунок більш дешевого палива українського видобутку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.