Знахідка археологів може спростувати теорію походження людини

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 25.01.2008 01:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4535

Китайські археологи знайшли скам`янілий череп, що пролежав в землі, за оцінками фахівців, близько 100 тисяч років. Знахідка може спростувати пануючу теорію про походження сучасної популяції людини з Африки, повідомляють в четвер китайські ЗМІ.

Знайдений в провінції Хенань череп, що добре зберігся, складається з 16 фрагментів.

«Ще більше здивування, чим хороше збереження, викликає скам'яніла мембрана на внутрішній стороні; це допоможе вченим простежити за устроєм нервів», - повідомив пресі археолог з хенаньського Інституту культурних реліквій і археологічних досліджень.

Більшість китайських учених розділяють мультирегіональну теорію походження, згідно якої сучасні люди є нащадками популяцій з різних регіонів.

Попередні дослідження, проведені Пекінським університетом, датували вік знайденого черепа від 80 тисяч до 100 тисяч років. Крім черепа, археологи виявили близько 30 тисяч скам'янілих останків тварин.

Серйозним чинником, що надавав ваги пануючій теорії походження з Африки, була відсутність людських скам'янілостей віком від 50 тисяч до 100 тисяч років на території Китаю. Мізерні знахідки, зроблені китайськими ученими в минулі роки, не йшли ні в яке порівняння з африканськими, такими, що добре збереглися в посушливому кліматі.

Преса вже охрестила знахідку китайських археологів найбільшою, після знахідки «пекінської людини» в 1923 році.

Палеонтологи не поспішають з виводами, стверджуючи, що, поки знахідка не досліджена ґрунтовно, всі теорії є всього лише припущенням.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.