Україні - українську національну ідею!

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 24.04.2008 15:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5007

Звернення до фундаторів, керівників, фахівців з різних галузей знань, лекторів, пропагандистів і політінформаторів - слухачів народних університетів українознавства.

Ми, укладачі програмного, науково-методичного та організаційного забезпечення роботи народних університетів українознавства та лекторіїв з українознавства в Україні та українській діаспорі, твердо віримо: набуті під час навчання гуманітарні українознавчі знання глибоко запали в душу кожного із Вас й плідно працюють в ній, очищаючи її від жахливих наслідків перебування свого часу окремих частин України у складі різних держав та імперій.

Адже проведена гуманітарна підготовка в народних університетах українознавства та лекторіях з українознавства націлена на всебічне розкриття української національної ідеї в усіх її аспектах, вимірах, площинах та втілення її у всі сфери життя суспільства.

Українознавчо насичені лекції, подані державною українською мовою провідними вченими-українознавцями країни, що займають чітко окреслену національно-демократичну державницьку позицію, сподіваємось, наповнили Ваші душі щирою любов'ю до Бога і України, пробудили Ваш національний дух, втілений у національну самосвідомість-силу, що закликає Вас до активної участі у громадсько-політичному житті країни та прийнятті важливих рішень територіальними громадами, які ви презентуєте, а також надихає на розбудову самобутньої української цивілізації - української України, як великої родини, покликаної гармонізувати взаємовідносини між європейською, російською та мусульманською цивілізаціями, на перехресті яких знаходиться Україна.

Ця омріяна у віках українська мета, думається,стане реальністю, коли кожний із нас буде сповідувати принцип: "Не питай, що ненька Україна зробила для тебе, а питай, що ти зробив без особистої користі для Неї".

Ми свято віримо, що спільними зусиллями ми виведемо народні університети українознавства та лекторії українознавства на чільне місце в ідеологічному забезпеченні розбудови української України на загальнонаціональному, державному та суспільному рівнях.

З усіх питань створення, функціонування та розгортання мережі народних університетів українознавства і лекторіїв з українознавства на місцях просимо звертатися до Центру "Українознавство" Товариства "Знання" України (директор - Анатолій Мартинюк) за адресою:

03150, м. Київ - 150. вул. Велика Васильківська, 57/3;
вихід метро "Республіканський стадіон".
Тел. 287 - 2010, тел. - факс 226 - 2648,
e-mail: Olgas[at]ipnet.kiev.ua


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.