“Козаки на кризі”

Автор/джерело -  © Офіційний сайт МО України



Дата публiкацiї - 10.03.2009 16:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6826

В рамках українсько-датської операції “Козаки на кризі” військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил Збройних Сил України здійснив ознайомлювальний політ над островом Гренландія.

Іл-76МД Повітряних Сил Збройних Сил України

Сьогодні, 10 березня, в рамках двосторонньої українсько-датської операції “Козаки на кризі” (“Cossacks on Ice”) військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних Сил Збройних Сил України здійснив ознайомлювальний політ над островом Гренландія.

Як повідомив заступник начальника апарату авіації Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Олександр Кулібаба, який керує польотами українських екіпажів Іл-76МД, вже завтра, 11 березня, літак здійснить перевезення першої партії пального з бази Туле до станції “Норд” на острові Гренландія.

Необхідно зазначити, що в рамках спільного українсько-датського проекту у сфері авіаційних транспортних перевезень “Козаки на кризі”, який триватиме до 27 березня цього року, планується доставити майже 700 тисяч літрів пального з авіабази Туле до станції “Норд”, що на острові Гренландія.

– Іншого способу доправити до північної станції життєво необхідне пальне немає, і найкращим партнером для цього проекту датська сторона обрала Україну, – підкреслив полковник Олександр Кулібаба.

До операції “Козаки на кризі” залучено 2 екіпажі Іл-76МД, адже пальне доставлятиметься щодня. До складу екіпажів, які складатимуться з 10 осіб, увійшли найдосвідченіші військові льотчики.

Участь в операції “Козаки на кризі” дозволить підтримати натренованість льотно-інструкторського складу та підготувати два екіпажі у повному складі на літаках Іл-76МД до виконання польотів по міжнародних повітряних трасах, причому, підготувати їх в дуже непростих умовах Арктики. Загальний наліт за цей час складе більше 100 годин, а зароблені в рамках реалізації цього проекту кошти підуть на відновлення справності військово-транспортних літаків Ан-26, що стоять на озброєнні Повітряних Сил ЗС України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.