Як підготуватися до зачаття дитини?

Автор/джерело -  © ІА «Прометей» 



Дата публiкацiї - 3.04.2012 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2366

Щоб не виникало проблем із зачаттям і виношуванням, до народження малюка варто готуватися чи не з дитинства.

Так, уже при народженні у жінки закладений і материнський інстинкт, і всі здатні до запліднення яйцеклітини. Однак будь-яка хвороба, перенесена жінкою в дитинстві або юності, може спровокувати неможливість зачаття або виношування малюка, а отже, про можливість народити дитину потрібно думати з дитинства.

Фізична чистка організму

Майбутнім мамам лікарі радять фізичну чистку організму не раніше, ніж за рік до зачаття, а найкоротший термін, необхідний для підготовки до зачаття, дорівнює трьом місяцям. У першу чергу потрібно обстежитися для виключення безпліддя і своєчасного початку лікування.

Потім слід змінити ставлення до зачаття, відмовившись від спиртного, сигарет. Кинути палити найкраще мінімум за рік до зачаття, однак не завадить зробити це в принципі раніше.

Харчування заради дитини

Майбутній мамі харчуватися у фаст-фудах шкідливо, слід відмовити собі у шаурмі, хот-догах, смажених чебуреках і біляшах, чіпсах та сухариках.

Всі ці шкідливі продукти накопичуються в організмі людини у вигляді холестерину, відкладень жирів та інших токсинів. Потрібно забути і про копченості та пересолених продуктах. А ось легким супчиком, салатами і кашками можна віддаватися повністю.

Заодно варто внести у свій раціон більше вітамінізованих продуктів: морквину, яблука, буряк, капусту, петрушку, редиску, редьку. У той же час не треба робити акцент на заморських делікатесах і фруктах. Слід внести в меню і фреші з моркви, яблук та буряків.

Майбутній мамі потрібно чотириразове харчування, та й спеціальний графік прийому їжі. Здорове харчування, до речі, зводить до мінімуму можливі проблеми при вагітності, наприклад, токсикоз і нудоту. Можна перед зачаттям ненав’язливо очистити організм.

 

Очищення душі

Психічний і емоційний стан теж потрібно налаштувати на правильну хвилю. Справа в тому, що зачаття малюка в період стресів може надалі позначитися на психіці та поведінці крихітки.

Таким чином, перед зачаттям слід поміняти своє ставлення до життя і людей, не нервувати через дрібниці, не вплутуватися у сварки і скандали.

А ось відмовляти собі у спілкуванні з природою, прогулянках по парку, поїздках на річку не потрібно.

До речі, крім генів, маляті передаються також гріхи батьків. Ось чому так важливо очищення душі.

Зачаття і сучасна техніка

Нині вважається, що телевізор, комп’ютер, мобільний телефон, а саме їх випромінювання, впливають негативно на репродуктивну функцію. Можливо, це далеко не так, проте, якщо можливість мінімізувати випромінювання є, – чому б це не зробити?

Зачаття та відпочинок

Існує думка, що здорові дітки народжуються в період відпочинку. Тому-то, як тільки рішення народити дитину стало усвідомленим, слід без зволікань вирушати на море або в гори.

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.