Інтуїтивно-раціональне: чому в Україні все буде добре

Автор/джерело -  © Олег Хомяк 



Дата публiкацiї - 17.03.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3076

З одного боку, у мене, як фахівця з інтуїції запитують постійно, - а чи буде війна? А з іншого боку, я бачу, що населення України масово знаходиться в невротичному стані: від душевного піднесення за Україну, до депресії з приводу війни з Росією.

Україна - в неврозі, росіяни, по-моєму, в психозі - могутньому патріотичному згуртуванні на тлі можливої ​​війни з фашистами. На хвилиночку, - 70 років минуло після війни!

1. З приводу війни.. Брязкання зброєю буде - з обох сторін (РФ і США). Але вирішиться конфлікт економічним шляхом. Якщо хочете зберегти спокій - не читайте новин - медитуйте... До кінця березня, числа 25-го, плюс-мінус , все визначиться... У сенсі - капут путінській авантюрі.

2. За рахунок санкцій економічних. Але не тільки тих, про які буде широко відомо, а за рахунок таємних. Важливо розуміти, що Путін - не політик, а, в першу чергу, - бізнесмен. Політик він тільки для росіян. І дуже якісно грає цю роль. Його реальні інтереси - гроші. Натиснуть на його бізнес-інтереси. Ті, кого в Росії називають світовою закулісою... Навіть не США, а світовий капіталістичний клуб, - Путін же мільярдер доларовий, отже і гратиме по правилами господарів, ...а вся ура-патріотична риторика - це для електорату... Він, як і Янукович, не ідейний, він, як і Янукович, - за гроші...

3. Чому притиснуть Путіна? Та лише тому, що він веде себе як хуліган-підліток. Порушення міжнародних норм загрожує поставити під питання договори про післявоєнні кордони і, по суті, стимулює ядерне озброєння у всьому світі... Це загрожує дестабілізацією політичної ситуації у світі. І, як результат, - врешті всій більш-менш працюючій капіталістичній системі в світі.. А кому це потрібно? Путін поводиться як африканський царьок з автоматом, що випадково опинився в Європі. Не він цю систему створював, і не йому її ламати...

4. Сам же процес, який відбувається в Україні і почався в Росії є, по суті своїй, - позитивним. Відбувається потужна трансформація двох систем, егрегор. Вся "хроніка", що властива для двох пострадянський держав, переходить в гостру стадію... передує остаточному зціленню від "радянсько-імперського"​... По-іншому зцілення не відбувається.

5. В Україні загострилися всі проблеми, які колись існували: і розколи мовні та національні, і внутрішня зрада, і зовнішня агресія, і пасивність населення. Все буде вилікуване... У цьому не тільки ми зацікавлені, але й отримаємо підтримку в трансформації країни... Нікому не цікава 46-мільйонна країна на межі Європи з неконтрольованими процесами.

6. У Росії ж відбувається останній "пук" радянсько- імперського режиму. Путін ідеально підходить на роль того, хто спровокує і доведе до максимуму все, що залишилося в радянсько-імперську спадщину. Маніпулятор вищої проби, знає на які кнопки натискати. Те, що з боку, ми бачимо як ідіотизм в Росії (готовність звільняти Україну від фашистів, загальне одобрям-с і готовність знищувати "бандер"), - зсередини Росії виглядає як патріотизм та відродження російського духу. Вони ж бачать по телеку фашистів і щиро та наївно в це вірять. Так що для них, усередині російської матриці, все адекватно, а для нас - виглядає як божевілля. Та й Путін виступає якось не надто адекватно. Але це для нас - неадекватно. Він же грає роль для внутрішньої російської сцени користування. А всередині Росії це сприймається на ура.

 

7. Чи означає що Путін обманув всіх росіян? Не зовсім. Хоча його технологія управління масовою свідомістю сотнею мільйонів людей заслуговує окремого вивчення. Путін просто скористався тими стереотипами, які залишилися в головах росіян після СРСР. Адже це ж треба - 70 років святкувати Перемогу, забуваючи що СРСР програв в наступній, - холодній війні. І Німеччина є процвітаючою економікою світу, А Росія - сировинною... Місія Путіна драматична, - це без жартів, - витягнути весь цей радянсько-імперський мотлох і через фарс остаточно його обнулити... Що ми і спостерігаємо.

8. Путінська стратегія програє в будь-якому випадку. Просто тому що це стратегія поношена, стратегія військових протистоянь. Світ вже давно вирішує питання на економічному та ідеологічному рівні, а тут знову за танки... Путін не несе нічого нового, ніякого оновлення - і тому теж програє. І повинен програти. Його часто порівнюють з Гітлером. Гітлер, по суті, взяв на себе місію зживання європейської агресії... Ціна - кілька десятків мільйонів. Путін взяв на себе місію зживання радянського... І він її виконає....

9. Україна переживе всі ці виклики і почнеться реальне відновлення країни. Вже цього року.

10. Путін зазнає поразки і років через 3 зійде з арени. Росію чекають вже цього року серйозні економічні випробування. Але це не означає, що з Путіним завалиться Росія. Впаде радянсько-імперська химера. У Росії ж з’явиться шанс відродження.

11. Росія і Україна - різні країни, але процес їх трансформації зав’язаний одне на одному. Росія, втрачаючи Україну, руйнується як імперія і є шанс створення нової ідентичності. Україна, відштовхуючись від Росії відновлює свою ідентичність. І ось на цьому якісно новому рівні будуть збудовані нові відносини. Років через 5 почнуться.

12. І цей процес, незважаючи на всі жахи сьогоднішні, пройде без воєн і геноциду, який ми могли бачити в останні роки в різних частинах світу. З жертвами, але невеликими... І на цьому спасибі.

13. Ми живемо в дивовижний час змін. Ми самі в гущі змін. Тому, не дуже добре все видно, і це хвилює... Але така природа змін. Все ж буде добре...

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.