Які продукти псують шкіру на вашому обличчі

Автор/джерело -  © «Гармонія» 



Дата публiкацiї - 13.11.2015 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3560

Чи знаєте ви, як «відображаються» молочні продукти, вино, каші та цукор на вашому обличчі?

Експерт по догляду за шкірою доктор Нігма Таліб вважає, що їжа та напої, які споживає людина, мають властивість миттєво «проявлятися» на обличчі.

Нігма Таліб лікує багатьох західних знаменитостей і переконана, що їжа і напої мають прямий, а іноді й такий, що проявляє себе моментально, вплив на наші обличчя, в результаті самостійно визначених ознак, вона називає їх «молочним обличчям», «винне обличчя», «цукрове обличчя» і «хлібне обличчя».

Спиртне, клейковина (зернові продукти), молоко та цукор можуть викликати несприятливі реакції на шкірі окремих людей, організм яких чутливий до їжі та напоїв, - наприклад, - викликати зморшки, почервоніння або висип вугрів.

«Я часто ловлю себе за читанням випадкових облич на вулиці. Я хочу підійти до незнайомої людини і повідомити їй, аби вона обмежила молоко в своєму раціоні або утрималася від спагеті, - бо це помітно на їхньому обличчі», - говорить Нігма Таліб.

«Для певних людей споживання великої кількості зернових продуктів упродовж дня - каші на сніданок, бутербродів за обідом і макаронних виробів на вечерю - достатньо, щоб викликати здуття живота і набряклість обличчя», - підсумовує лікар.

 

Молоко та молочні продукти

Симптоми: опухлі повіки, мішки і темні кола під очима, плями та дрібні білі прищі на підборідді (проекційна зона репродуктивних органів).

Причина: одна з причин - погана засвоюваність цих продуктів у певних людей. Але є й інша. В одній склянці магазинного молока може міститися понад два десятки гормонів і хімічних речовин, серед яких і природні, і ті, які входять до корму корів (антибіотики, протигрибкові препарати, активатори росту, анальгетики). Такі компоненти здатні порушити гормональний баланс, викликати підвищений ріст клітин шкіри, які перекривають пори.

Що робити: відмовитися від молочних продуктів з магазину на 3 тижні. Незабаром ви помітите поліпшення.

 

Клейковина (глютен)

Симптоми: опухлі червоні щоки, темні пігментні плями і запалення на підборідді.

Що робити: відмовитися від продуктів, що містять глютен: зернові каші, борошняні та макаронні вироби. Замість них вживайте продукти, що містять корисні для кишечника харчові волокна (висівки, курагу та ін.). Пийте більше води, щоб позбутися від набряклості щік.

 

Вино (й інший алкоголь)

Симптоми: загострення зморшок, почервоніння очей або червоність між бровами (проекційна зона печінки), обвислі повіки, зневоднена сухувата шкіра з розширеними порами, сітка помітних зморшок, порожевілі щоки та ніс, глибокі носогубні складки.

Що робити: відмовитися від алкоголю мінімум на 3 тижні, - щоб відновився баланс в кишечнику.

Якщо мова йде про свято або дружню зустріч, обирайте сухі вина, - вони містять менше цукру і більш корисні.

 

Цукор

Симптоми: зморшки на лобі (проекційна зона травлення), обвисла шкіра біля очей, виснажене обличчя сірого або блідого відтінку, витончення шкіри, вугрі можуть з’являтися по всьому обличчю (а також на плечах і грудях). Деякі спостереження показують, що можуть зрідіти брови, що пов’язано з підвищеним навантаженням на наднирники (вироблення інсуліну).

Що робити: відмовитися від «додаткових» порцій цукру (тістечка, печиво, солодкі фруктові соки і газована вода, рафіновані вуглеводи, продукти, що пройшли технологічну обробку). Можна для початку зменшити "солодкий раціон" наполовину, а потім прийти до мінімальної або нульової "дози" цукру.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.