Санкції США проти 7 українців можуть позначитись на особистому адвокаті Трампа

Автор/джерело -  © Голос Америки 



Дата публiкацiї - 13.01.2021 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=4432

Санкції США щодо низки українців через втручання у вибори у США можуть вплинути на Руді Джуліані, особистого адвоката Дональда Трампа.

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа, Руді Джуліані

На це вказує низка міжнародних оглядачів, експертів.

Напередодні Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи українців та чотирьох організацій з України за втручання до виборів США. Про це на своєму сайті поінформувала установа.

Санкції накладено на осіб та організації, які входять до «пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу» кола Андрія Деркача, який вже перебуває під американськими санкціями, йдеться в повідомленні.

В санкційному переліку Олександр Дубінський, Дмитро Ковальчук, Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Антон Симоненко, Андрій Теліженко та Петро Журавель. Також санкції запроваджено проти низки сайтів та медійних організацій.

Коментатори звертають увагу на те, що Джуліані контактував із особами внесеними до санкційного переліку.

"Пан Джуліані покладався на двох українців, яких було покарано - Андрія Теліженка та Костянтина Кулика - коли шукав інформацію, яка могла би зашкодити та підштовхнути до урядового розслідування щодо пана Байдена, та його сина Гантера Байдена", - пише журналіст The New York Times Адам Голдман.

"Приголомшує у цьому зроблене в останні дні адміністрації Трампа мовчазне визнання того факту, що офіційні особи Республіканської партії та союзники проштовхували дезінформацію, спілкуючись та відмиваючи інформацію від осіб, які просували "неправдиві або непідтверджені закиди щодо політичного кандидата у США", - твітує дослідниця дезінформації в аналітичному центрі Wilson Center Ніна Янковіц.

Старший дослідник аналітичного центру Atlantic Council, економіст Андерс Аслунд, вважає, що санкції США посилять озвучені раніше щодо Джуліані звинувачення, що він брав участь у компанії російської дезінформації з метою вплинути на вибори у США у 2020-му році. За повідомленнями ЗМІ, восени Аслунд подав у відставку із посади члена наглядової ради "Укрзалізниці", де працював із середини 2018-го року.

"Повідомлення про санкції, імовірно, підживлять дискусію щодо того, чи наявні достатні докази для судового переслідування Джуліані за його роль у буцімто кампанії з дезінформації. Говорять, що він може очолити команду захисту президента у потенційному новому процесі щодо імпічменту. Але сьогоднішні дії Мінфіну можливо ускладнили будь-яку участь Джуліані у будь-яких майбутніх процесах щодо імпічменту", - пише Аслунд на сайті Atlantic Council.

Аслунд також відзначає, що рішення США "встановлює важливий прецедент та ставить питання щодо того, хто буде наступним претендентом на такі ж заходи щодо них".

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.