Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вирок хаму: гуманізм керівника збільшує ефективність роботи колективу

Управління 30515 переглядів

Опубліковано - 19.03.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Привітний керівник добивається більших успіхів в роботі
Привітний керівник добивається більших успіхів в роботі
Керівники, котрих підлеглі та колеги вважають чемними та приємними у спілкуванні з людьми, досягають більше, показують дослідження співробітників університету Північної Кароліни.

У рамках першого дослідження оцінювалася ситуація, яка виникає в робочих групах, утворених для запуску будь-якого нового проекту або виведення на ринок певного нового товару. Зазвичай в таку команду збирають фахівців найрізноманітнішого профілю: інженерів, технологів, дизайнерів, рекламістів та фінансистів. Як виявилося, ефективність дій цієї групи людей безпосередньо залежить від того, хто керує нею.

Якщо начальник проявляє чесність, відкритість, ввічливість і поважає чужу думку, то інші члени групи віддаються роботі з великим ентузіазмом, генерують більше ідей і утворюють єдину команду, а не складають колектив одинаків.

Друге дослідження показало, що бізнес-лідери, які знаходять час для того, щоб у вільній обстановці поспілкуватися зі своїми підлеглими, діють успішніше. Наприклад, ефективність роботи компанії або відділу істотно підвищується в ситуації, коли керівник регулярно обідає з кимось із своїх підлеглих.

Автори дослідження досить просто пояснюють виникнення зв'язку між спільним обідом та ефективністю: жодна людина (менеджер не виняток) не в змозі тримати в голові весь обсяг інформації, необхідної для прийняття рішень. Бесіди з підлеглими, які апріорі краще знають ситуацію в певній сфері, дозволяють босові бути в курсі подій і робити менше помилок. З іншого боку, якщо під час подібних зустрічей менеджер не підкреслює свою владу і намагається виявляти максимум поваги до людей, поліпшується психологічний клімат у колективі.
Ефективність роботи істотно підвищується, коли керівник регулярно обідає з кимось із своїх підлеглих
Ефективність роботи істотно підвищується, коли керівник регулярно обідає з кимось із своїх підлеглих
“Начальники” і “партнери”

Служба Gallup опублікувала результати цікавого дослідження: жителі 29 європейських держав оцінили, яким чином до них відносяться керівники. Як виявилось, західноєвропейці схильні вважати, що керівники на них дивляться як на партнерів, в свою чергу жителі колишніх соціалістичних країн в більшості своїй указують, що у них на роботі править бал авторитарна корпоративна культура, коли начальники звисока дивляться на своїх підлеглих.

В цілому, партнерська атмосфера в бізнес-структурах властивіша країнам з вищим рівнем доходу. У Росії, Україні, Білорусі, Молдові, Естонії, Латвії, Словаччині, Словенії і Польщі більшість начальників є авторитарними лідерами. Румунія виявилася єдиною постсоціалістичною державою, де панує "партнерська" корпоративна культура, яка сформувалася на Заході.

Дослідження показало, що на користь бізнесу - необхідно аби керівники та їхні підлеглі відносилися один до одного як рівноправні партнери. У подібних колективах свою роботу люблять 87% опитаних (там, де начальство авторитарне, цей показник складає 69%). Там, де "влада" і "народ" рівноправні, 78% прагнуть прикладати всі сили для досягнення успіху - в "авторитарних" колективах тільки 59%. У "рівноправних" структурах 64% співробітників намагаються підвищувати свою кваліфікацію, в "авторитарних" - 40%. Там, де існують партнерські відносини, 92% співробітників упевнені в тому, що начальство прислухається до їхньої точки зору - в "авторитарних" колективах так вважають 62%.

Раніше американські соціопсихологи досліджували процес завоювання лідерства, встановивши, що компетентність відступає на другий план - більш важливу роль відіграє лідерська поведінка і велика кількість реплік і пропозицій.

За матеріалами Washington Profile

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Управління»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.