Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому ви не повинні довіряти гороскопам?

Психологія та стосунки 41691 перегляд

Опубліковано - 16.11.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Чому ви не повинні довіряти гороскопам?
Ви читаєте популярні гороскопи? Якщо так, - то ви даремно витрачаєте не лише ваш коштовний час, а й коштовні клітини вашого головного мозку.

Ви насправді вірите, що у півмільярда людей у світі буде такий же день, місяць або рік, як і у вас? Адже якщо ваш гороскоп не був складений персонально для вас, він відноситься до 1/12 населення планети Земля.

Автори гороскопів використовують безліч хитрощів, щоб отримати довіру читачів. Деякі з цих хитрощів і кілька причин не вірити їм перераховані в статті "Why You Should Ignore Your Horoscope".

Ми віримо в персональний аналіз, навіть якщо він насправді не стосується нас

У 1948 році психолог Бертрам Форер провів психологічний експеримент. Він дав своїм студентам тест особистості, щоб за результатами тестування надати їм аналіз їхньої особи. Однак замість цього аналізу, він давав усім один і той же розпливчастий текст, взятий з гороскопу. Потім він попросив кожного студента за п'ятибальною шкалою оцінити відповідність отриманого опису їхньої справжньої особистості, - середньою оцінкою було 4,26. На оцінку точності опису студентів вплинув в тому числі і авторитет викладача

Ми надаємо надто велике значення збігу

Ви можете подумати, читаючи це: "але мій гороскоп часто виявлявся вірним!" Справа в тому, що ми часто присвоюємо збігам неправильний сенс. Зокрема це відбувається, коли щось має для нас особисте значення і ми хочемо, щоб це було чимось більшим, ніж просто випадком.

Погляньте на це з іншого боку. Чи траплялося таке, що ви чули телефонний дзвінок і думали про себе: "Напевно, це телефонує мама", а потім знімали трубку і на тому кінці дійсно чули голос своєї матері? Дивно, так? Але як щодо тих випадків, коли ви думали, що вам телефонує ваша мама, а в підсумку це виявлялося не так? Швидше за все, ви забули про них.

Гороскопи використовують розпливчасті заяви і узагальнення

Ось кілька витягів з типових гороскопів:

"У фінансовій сфері на вас чекають злети і падіння. Намагайтеся нічого не планувати."

"Дайте собі час поміркувати. Знайдіть відповіді на одне або декілька питань, які турбують вас останнім часом. Не будьте поверхневими. Зосередьтеся на вирішення поставлених перед вами завдань ".

"Вас очікують незначні неприємності. Те, що турбує вас, має свій розв’язок в середині місяця ".


Ці ствердження можна було б застосувати до будь-якої людини:

Хіба не в кожного у фінансовій сфері справи йдуть то вгору, то вниз (особливо зараз)?

Те, що питання, які вас турбують потрібно вирішувати зосередившись на них, а не на швидку руку, ви знаєте і без гороскопу, вірно? Це гарна порада, але чому її використовувати корисно лише одному конкретному знаку зодіаку?

Кожен з нас щодня зустрічається з незначними неприємностями. У кожного з нас є свої проблеми. "Середина місяця" - це надто розпливчасте поняття, що охоплює приблизно 10-12 днів. За цей термін якась частина проблем знайде свої вирішення в будь-якому випадку.

Чому ви не повинні довіряти гороскопам?

Навіть якщо ви закінчений скептик, уявіть на секунду, що ви вірите кожному слову, написаному у вашому гороскопі. Це може принести вам масу неприємностей. Наприклад, якщо ваш гороскоп говорить вам про майбутні фінансові труднощі, ви можете серйозно перейматися цим і необдумано витратити всі гроші, що залишилися, переконуючи себе в тому, що важкі часи все-одно неминучі.

Деякі гороскопи радять: "Отримайте задоволення, зробивши кілька легковажних, необдуманих покупок. Побалуйте себе ". Це легко можна використовувати, як виправдання своєму триньканню: "Мій гороскоп складений абсолютно правильно, піду куплю собі новий диск ... нехай у мене немає грошей навіть на те, щоб погасити кредит".

Сліпо дотримуючись гороскопам, ви можете нашкодити самі собі. Можливо, ви занадто запальна людина, але не намагаєтеся боротися зі своєю запальністю, взявши її за одну з основних відмінних рис вашого знаку Зодіаку. Або ви занадто нерішучі, і боїтеся робити відповідальні кроки, лише тому, що ваш гороскоп каже, що ви на них не здатні.

Кожен з нас може стати краще, кожен може порвати з поганими звичками і завести добрі. Замість того, щоб читати гороскопи, почитайте спеціальну літературу, яка справді допоможе вам покращити ваше життя.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.