Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чорноморський флот Росії заіржавіє до 2015 року

Політика 27968 переглядів

Опубліковано - 2.04.2010 | Всі публікації | Версія для друку

БПК «Очаків» на останньому ремонті
БПК «Очаків» на останньому ремонті
Кораблі, що стоять на озброєнні Чорноморського флоту Росії, повністю вичерпали свій ресурс, і з 2015 року, ймовірно, перестануть виходити в море.

Як повідомило джерело в штабі ВМФ Росії, середній вік чорноморських кораблів перевищив 30 років, що є граничним терміном служби більшості військових суден.

«Зрозуміло, військові моряки підтримуватимуть свої кораблі в гідному стані до останнього моменту, проте у „заліза“ є свій ресурс. І якщо днище прогниє настільки, що з нього почне все висипатися, звичайно, виходити в море на таких суднах ніхто не ризикне», - відзначив співбесідник.

Курс на списання

Джерело додало, що зараз у військовому відомстві готується ряд рішень з виправленню ситуації. Насамперед знімаються з ремонту найбільш старі кораблі, які простіше утилізувати, ніж повернути в експлуатацію. Зокрема, на Чорноморському флоті до утилізації готують великий протичовновий корабель (БПК) «Очаків», який вже другий рік іржавіє на відстої в бухті Троїцкой Севастополя, і розмірковують над виводом з бойового строю дизельного підводного човна «Б-380» проекту 641б.

«Очаків» майже 17 років знаходився в ремонті, який через розвал Радянського Союзу так і не був завершений. А човен «Б-380» був введений до складу Чорноморського флоту в 1982 році і вже давно вичерпав ресурс. Враховуючи вік корабля, застарівання озброєнь, подальше вкладення грошей в ці кораблі недоцільно. «Щодня в доці — це гроші, незалежно від того, йде ремонт чи ні. І за ці гроші цілком можна побудувати нові кораблі», - пояснив співбесідник.

В той же час він виключає зняття з бойового чергування плавучого госпіталю «Єнісей», який, хоча і не виходить в море, але активно використовується моряками як інфекційна лікарня.
Російський корвет проекту 20380 що «Стєрєгущій»
Російський корвет проекту 20380 що «Стєрєгущій»
Нові корвети врятують Чорноморський флот

Представник штабу Чорноморського флоту Росії повідомив в бесіді з кореспондентом GZT.RU, що бойовий потенціал флоту можна відновити за допомогою декількох новітніх корветів проекту 20380 що «Стєрєгущій», які набагато перевершують по озброєнню великі десантні кораблі і здатні скласти основу чорноморського угрупування. Другий екземпляр цього корабля був спущений на воду в Санкт-Петербурзі 31 березня 2010 року, а перший — з 2008 року знаходиться в бойовому складі Балтійського флоту.

«При екіпажі в 100 чоловік корвет може вести бій з підводним, надводним і повітряним супротивником, вражати берегові укріплення. При цьому він оснащений протичовновим вертольотом КА-27ПЛ, який дозволяє цьому кораблю поодинці здійснювати невеликі операції, наприклад, з боротьби з піратами. Два десятки таких корветів могли б забезпечити необхідний бойовий потенціал флоту», - відзначив представник штабу Чорноморського флоту.

В той же час в лютому з'явилася інформація про те, що до 2015 року до складу Чорноморського флоту планується поставити два кораблі дальньої морської зони класу «фрегат», а також три нові дизельні підводні човни. Якщо ці плани будуть реалізовані, бойова потужність Чорноморського флоту перевершуватиме існуючий потенціал.

Моряки-чорноморці сподіваються на українських суднобудівників

Проте зараз основна проблема - в браку виробничих потужностей. «Всі суднобудівельні заводи завалені зарубіжними замовленнями на декілька років вперед, і навіть за наявності грошей дуже складно налагодити додаткове виробництво для потреб ВМФ Росії, оскільки там немає такої кількості фрезерувальників, токарів, зварювальників. Великий виробничий потенціал є в Україні, і ми розраховуємо, що потеплення в російсько-українських стосунках може привести до реалізації низки проектів на українських стапелях, які колись працювали на Чорноморський флот СРСР», - відзначив співбесідник GZT.RU.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.