Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знак бідності... духовної?

Власна безпека 40170 переглядів

Опубліковано - 18.05.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Знак бідності... духовної?
До літньої спеки ще далеко, але вулицями розгулюють майже роздягнені дівчата. Якось на них ніколи не звертала уваги, аж поки співробітник не відмовився від завдання, мотивуючи це тим, що не може працювати, бо навколо дівчата надто сексуально оголені.

Звичайно, це жарт, однак обідньої пори я дефілювала центром Івано-Франківська й...

Це, звичайно, нормально, що дівчата хочуть подобатися хлопцям, але має бути здоровий глузд: щоби вбрання не шкодило здоров’ю юнок.

Хочете прикладів? От модні джинси-бедрівки, які міцно втискуються у тіло. Дивлюся на голу смугу дівочого тіла і думаю про старомодний радикуліт, котрий підстерігає голі спини та незахищені нирки...

Найстрашніше в тому, що такий покрій штанів китайські модельєри придумали спеціально для того, щоб перетискати судини, які наповнюють кров’ю жіночі органи. Через цей застій — гінекологічні хвороби, передусім запалення, від яких — крок до безпліддя. і якщо китайці шиють ці джинси саме для того, щоб китаяночки не могли народжувати, то для України ця проблема — актуальна навпаки.

Спеціалісти різних галузей б’ють на сполох з огляду на те, скільки українок не можуть завагітніти. Хвилюються, плачуть і лікують своїх донь їх матері, ті самі, котрі купують їм модні джинси.

А от влітку, коли дівчатка ходять вже без колгот і одягають стрінги, їх м’якенькі місця вже настільки оголені... Ті «місця» недарма називають інтимними саме тому, що їх ховають від контакту з забрудненими місцями й навіть від людських поглядів. і тут уже треба навіть говорити не про етику, а про звичайну гігієну. А деякі милі красуні, можливо, й не задумуються, що така оголеність — це не так краса, як — сором. Як казав мій знайомий: «Приваблює харизма, а не харя».

Психологи стверджують, що людину приваблює найбільше невідоме, недоступне: отже, якщо в дівчини все відкрите на вулиці, то вона для хлопців уже й не дуже-то цікава...

У багатьох народів оголеність — знак бідності. Не лише у російських кафтанах рукави були набагато довшими від рук, а й українські спідниці були тим більше призбираними, чим багатша дівчина їх одягала. Від довжини матерії, намотаної на тіло, визначають статус людини в Китаї, Японії, індії. Навіть у тропічних країнах від спеки рятуються не оголеністю...

Мода надто швидко змінюється, а здоров’я — важливіше від моди й зацікавленості до знайомств. І якщо на вулиці, шановні мої юнки, за вами озираються, то це ще не означає, що вами милуються. Можливо, — дивуються...

Від “Аратти”. Канадський лікар Мальвіндер Пармар, що займає посаду директора Timmins & District Hospital в Онтаріо, за короткий проміжок часу зіткнувся з трьома випадками неприємного захворювання, яке він ідентифікував як захворюванням “парестезія” (відчуття оніміння шкіри, “повзання мурашок”), у молодих жінок у віці від 22 до 35 років.

У цих злегка повненьких пацієнток виявлялися однакові симптоми: відчуття печіння і подразнення на стегнах, хворобливі відчуття деяких нервів, надмірна чутливість і відчуття слабкості в області хребта. Це захворювання не становить загрози для життя, але сильно дратує. Лікарю хотілося розгадати цю загадку. Він ніяк не міг зрозуміти, звідки взялася ця епідемія. Мальвіндер Пармар вирішив продовжити спостереження, і несподівано йому спало на думку, що всі три пацієнтки носили ці нові джинси з низькою талією. Лікар наказав усім трьом протягом шести тижнів носити вільний і зручний одяг. Як за помахом чарівної палички, симптоми хвороби зникли. Пармар вивчив феномен і зрозумів, що облягаючі джинси тиснуть на нерв, розташований під стегнової кісткою, викликаючи його дисфункцію.

Беручи до уваги популярність “low-rise”, він забив на сполох, опублікувавши в Canadian Medical Association Journal статтю “Штани в обтяжку з поясом нижче талії і оніміння шкіри в області стегон”. Автор закликає молодих людей, які хочуть уникнути проблем зі здоров'ям, не наслідувати сліпо моду.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Власна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.