Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міняю жінку, або великий “упс” телеканалу “1+1”

Є така думка 49506 переглядів

Опубліковано - 20.02.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Галину Ілик, яка взяла участь у шоу «Міняю жінку», змусили написати заяву на звільнення зі школи
Галину Ілик, яка взяла участь у шоу «Міняю жінку», змусили написати заяву на звільнення зі школи
Ще з часів Древнього Риму відома стара істина, що люди хочуть одного: хліба і видовищ. Це правило стало знаряддям досягнення успіху сучасних мас-медіа, тож в гонитві за сенсаціями телевізійники вишукують будь-які можливості запропонувати глядачам бажане.

Успішний телевізійний продукт у вигляді ефективного шоу підвищує репутацію каналу, а значить приносить відповідні дивіденди. Якщо якість пропонованих передач є низькою і одноманітною, то гріш ціна такому каналу телебачення.

Отже, хочуть глядачі видовищ – журналісти полюють за ними, а якщо нема, то створюють. Проте якщо про флору і фауну всебічно висвітлює канал Дискавері, а кінострічки, моду, кулінарні рецепти, музику, новини і спорт – інші відомі телестудії, то залишається наразі останнє – про НЛО і плітки. НЛО цікавить дітей і уфологів, значить для решти глядачів зробимо з сокровенного і приватного життя людей публічне шоу – вирішили студійці, переступивши через всі канони моралі. Бо це – цікаво (підглядати в дверну щілину). Таємне – назовні! Мотор! Поїхали!

Відтак народ з захопленням прикипів поглядами до екранів телевізорів при вирішенні цивільних судових справ, недолугих проектів на кшталт "Дурдом-2" і т.п. Не пасе задніх й український канал "1+1", що справді заслуговує на увагу. Закінчилася трансляція чергового випуску "Міняю жінку", зйомки якого проводилися в Дрогобичі, як студія потрапила у конфуз при так званому обміні жінок між Україною і Канадою. Коли наш український чоловік ретельніше придивився до нової співмешканки, то помітив, що чорношкіра жінка відповідає не всім тим вимогам, що притаманні чарівним українкам. Цицьки начебто розкішні, а от решта… Надалі всі сумніви розвіяла сама Сабріна, бо з її уст стало відомо, що вона – транс-сексуал. Тобто була колись чоловіком. Зйомки надалі завершилися повним провалом; крім цього, іноземка зажадала 2000 доларів США моральної компенсації. І подумала тоді, мабуть, керівник проекту Оксана Кучерова: "Упс!"

Чи знають працівники телеканалу, що плоди їхньої праці призвели до величезного резонансу у далекому Дрогобичі? Так, знають, оскільки впродовж зйомок працівник студії отримав візитки "Дрогобич Інфо", а про звільнення молодої жінки з роботи написали коментатори на форумі телеканалу. Судячи з цілковитої тиші, студійцям це байдуже. Головне, що продукт викинули в ефір; учасниці проекту отримали гроші, а далі – хоч трава не рости. Мовляв, які можуть бути претензії?

Але ж не П’ятницю з Робінзоном Крузо на безлюдному острові знімали! Хіба нічого прекраснішого, ціннішого про українські сім’ї не зуміли відшукати для публічного показу? Бракує ідей?

Героїні Ларисі втрачати нічого, позаяк не працює в бюджетній сфері і, як кажуть, сама собі - начальник. Молодій Галині довелося з сорому написати заяву про звільнення з роботи.

Але сьогодні слід розібратися, яким чином зйомки в проекті каналу "1+1" про приватне життя призвели до звільнення успішної вчительки з роботи? Якщо знімають оголених акторів чи співачок, то це – нормально. "Нормально" і те, що жінки з вищою освітою торгують своїм тілом, заробляють копійки на ринках, гнуть спини на чужині, щоб виборсатися зі злиднів, і наперебій лаються гидкими словами в телешоу інших українських каналів.

Сприймають на "ура" меломани засмічені сленгом пісні у виконанні Віктора Бронюка та Андрія Кузьменка, мову Андрія Данилка в образі Вєрки Сердючки та актора Андрієнка.

І вже цілком явним стало те, що голова Уряду України Азаров не володіє українською мовою, і публічно виступає незрозуміло якою. Але все це – "нормально". Це, начебто, є виявом демократії та не підлягає відповідній реакції влади.

Висвітлене ж приватне життя в незвичних умовах вчительки райцентру та вживання нею у побуті русизмів стало причиною її звільнення з місця праці. Хіба неучасть в телешоу прописана в умовах контракту при влаштуванні на роботу в школі? Абсурд – стверджують респонденти. На якій підставі? Символічна заробітна плата Галини Ілик (300 грн. на місяць за 4 уроки на тиждень) й спонукала Галину зважитися на цілком нормальний крок – участь в популярному телешоу. Таке рішення вона погодила з чоловіком.

Якщо взяти шлях багатьох кінозірок, то спочатку вони знімалися в банальному порно. Але ніхто їх за таке не осуджує. Що ж такого крамольного вчинила дрогобичанка? Хіба можна осуджувати молоду жінку лише за те, що вона виступила на радіо, написала власні мемуари в книзі чи знялася в телепередачі? Це нагадує режимні радянські часи, коли всі мали бути комсомольцями, йти одним строєм сірою масою; а житлові квартали будували за єдиним типовим проектом. А тим, хто хоч чимось виділявся з нав’язаних "згори" стереотипів, звучала команда: "Геть зі строю!".

У розмові з директором ЗОШ №1 Ольгою Лужецькою стало відомо, що 34-річна Галина власноруч підготувала візитку про Дрогобич; показувала знімальній групі телеканалу наше місто, захоплено розповідала про нього. Ніколи Галина Ілик не допускала русизмів у школі чи в розмові в педколективі, успішно проводила позакласну роботу. Коли директор школи довідалася про наміри вчительки, то намагалася переконати її у недоцільності участі в таких зйомках, але вже було пізно. На запитання, чи здійснювався певний тиск на вчительку, в результаті якого вона звільнилася з роботи, керівник школи коротко відповіла: ні! Однак з джерел, що заслуговують на довіру, стало відомо, що все ж Галину змусили написати заяву про звільнення (про це ми вже повідомляли - див. матеріал “Теле-шоу «Міняю жінку» каналу «1+1» дискредитує Галичину” - прим. “Аратти”). На превеликий жаль, у неї самої не вдалося взяти інтерв’ю, позаяк за умовами договору телеканалу "1+1" за розмову з журналістом їй світить штраф у великому розмірі. Одним словом, психологи телевізійної служби добре попрацювали.

Ольга Василівна стверджує, що даний телепроект є упереджений і має на меті зганьбити не тільки Дрогобич, але й очорнити всю Галичину. Крім цього, директор школи передала авторові цих рядків, що Галина скаржилася на знімальну групу, адже постійно відбувалися брутальні провокації на зйомках. "Мене просто облили брудом" - такі слова прозвучали з вуст вчительки. Тож у якому б місті на Львівщині не відбувалися зйомки, оператори досягли б свого.

Врешті решт, кожному варто подивитися в дзеркало: а чи є серед нас бездоганні в усьому та ідеальні особистості?

В сучасному світі новина про звільнення з роботи молодої вчительки через участь в телепередачі невдовзі стане ще більшою сенсацією, аніж якийсь відеокліп тривалістю одну годину, про який всі згодом забудуть. Хочеться сподіватися, що пані Галина просто погарячкувала, написавши заяву на звільнення. Неважко здогадатися, що вона зараз відчуває. Вважаю, варто і владі не робити поспішних висновків та штучно не роздмухувати потрібне лише телевізійникам вогнище.

Тож побажаймо молодій вчительці чимскоріш оволодіти собою та повернутися до педагогічної діяльності!
Міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський висловив свою позицію стосовно телешоу “Міняю жінку”

17 лютого під головуванням мера Дрогобича Олексія Радзієвського відбулося засідання оргкомітету з підготовки до 140-річного ювілею Лесі Українки і 197-их роковин Т.Шевченка. На цьому засіданні міський голова висловив свою позицію стосовно телешоу "Міняю жінку" на каналі "1+1" за участю двох дрогобицьких сімей (міський голова веде мову про шоу через 5 хвилин від початку перегляду цього відео)
Міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський висловив свою позицію стосовно телешоу “Міняю жінку”

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Є така думка»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.