Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що таке вірність?

Психологія та стосунки 25390 переглядів

Опубліковано - 23.08.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Що таке вірність?
Все наше життя складається зі змагання. З самого народження. Наші мами прогулювалися у дворі і спілкувалися з іншими матусями на теми: у кого більше зубів, у кого краща прибавка у вазі, хто вже ходить, повзає і говорить...

З самого народження нас порівнюють з іншими. Потім у школі - хтось вчиться краще, хтось ще й танцює, а хтось просто красивіший.

Потім інститут - хтось поступив в політех, а хтось - в університет, а хтось у технікум. Хтось взагалі не вчиться, а відразу йде працювати продавцем.

І коли через кілька років після випуску твій однокласник знайде тебе в соціальній мережі, він не запитає тебе про погоду або про те, чого прагне твоя душа. Він запитає, ким ти працюєш, чи є сім'я і діти. А якщо є чоловік - запитає, ким він працює, скільки заробляє, чи є у вас власна квартира і так далі.

Ми вчимося все порівнювати. І вибирати, чи добре те, що у нас є, або можна мати щось краще.

Ось так живе звичайна сім'я і дивиться на сусідів: а машина у них краще, зате у нас квартира більше. А у них діти одностатеві, а у нас різностатеві. А він зате директор, а мій чоловік - інженер. А його дружина фотомодель, а моя - квочка. І так далі.

Стівен Кові якось на семінарі в Києві сказав найголовнішу для мене фразу: «Найбільша крадіжка - це порівняння». Так ми крадемо щастя - у себе, у того, кого порівнюємо, і в того, з ким порівнюємо. Ми крадемо індивідуальність своїх дітей, порівнюючи їх з однолітками. Крадемо гідність у свого чоловіка, порівнюючи його з сусідом. І так далі.

Ми всі не любимо, коли нас з кимось порівнюють. Коли в розмові рідна людина раптом вимовляє: «А от Галя готує Миколі обід із трьох страв і компот», у будь-якої дружини по спині побіжить холодний піт, а в очах заблищать червоні вогники.

Ми досхочу наїлися всіма порівняннями з самого народження - постійні перегони в намаганні відповідати вимотує, і їм немає кінця. Бо навіть якщо ти, як Галя, готуєш вже обід із трьох страв і компот, завжди знайдеться Світлана, яка щодня пече сама хліб і пироги. Завжди є місце, де тепліше. Завжди є той, хто гарніше, розумніше, більш здібний, сексуальніший...

Але при тому, що ми не любимо порівняння на свою адресу, ми обожнюємо порівнювати своїх близьких. Власного чоловіка або дружину, дітей, батьків... І таким чином ми щодня крадемо щастя у себе і тих, хто поруч з нами.

Ми весь час шукаємо щастя зовні. Ми чекаємо, що прийде хтось, і тоді ми, нарешті, будемо щасливі. Багато хто з нас виходять заміж, мріючи знайти в шлюбі щастя. Але не знаходять.

Як сказав Руслан Нарушевич, шлюб - це збільшувальне скло. Що під нього покладеш, те й отримаєш збільшеним. Якщо під нього кладеш нещасну жінку, то отримаєш ще більше нещасну. А щоб отримати дуже щасливу - потрібно покласти під нього щасливу жінку вже з самого початку.

Ми звикли робити все навпаки - ми приходимо до мрій про шлюб самотніми і з тугою про кохання. В результаті ми стаємо ще більш самотніми і засмученими, - і в такому стані розлучаємося. Про те, як стати щасливою, я напишу іншим разом. Зараз я хочу торкнутися питання вірності.

Ми не отримуємо від шлюбу того, про що мріємо. І тому більшість жінок, будучи заміжньою, залишаються «в режимі очікування». Вони не готові визнати, що їх чоловік - найкращий чоловік у світі. І не готові дати йому справжню клятву вірності (ми впевнені, чоловіки переймаються тим самим - прим. "Аратти").

Наприклад, одна моя знайома вже досить давно заміжня. У них вже є діти, і з боку все виглядає непогано. Але є одне “але”. У неї є нав'язлива ідея, що вона могла б бути щасливішою, якби одружилася зі своїм колишнім.

Звичайно, чоловік про це не в курсі жодним чином. Він взагалі навіть не в курсі, що колишній був, хто він такий і так далі. Але чомусь його дуже дратує дружина. Навіть коли вона поводиться бездоганно. Він відчуває, що її енергія тече кудись назовні. І це не може його не дратувати.

Якщо ми не поливаємо свій город (чи то пак чоловіка), а ллємо воду на сусідські грядки, то наша морквина ніколи не виросте, а сусідська ріпка вродить на славу, чим викличе ще більше розчарування.

Коли ми беремо шлюб, важливо поставити крапку. Крапку у своїх пошуках. Пошуках щастя і кращого чоловіка. І сказати собі, що це та людина, з якою я хочу прожити все життя. Єдина.

Такий настрій насправді і є вірністю. Це набагато більше і складніше, ніж просто не займатися сексом з іншими людьми. Цю вірність зберегти дуже складно, тому що у важкі часи нам здається, що десь трава зеленіша. І що напевно існує принц, з яким можна завжди бути щасливою. І що хтось візьме мене такою, яка я є, а сам буде «як принц Альберт ІІ». І що цей чоловік мене не вартий, бо він п'є, курить, лається, не працює ...

Ми всі хочемо бути щасливими. Ми хочемо, щоб ендорфіни в крові радували нас постійно. Так важко працювати над стосунками і намагатися змінити себе! Так важко зрозуміти і прийняти, що для того щоб бути щасливим, потрібно працювати - і в основному над собою (тут можна посперечатися: якщо пара в шлюбі має вроджені несумісні для спільного проживання риси характеру, що поробиш, - “гени пальцем не розчавиш”, то як себе не перероблюй, несумісність лишиться - "Аратта"). І ще важче зрозуміти, що щастя сімейного життя починається в той момент, коли ти кажеш собі: «Мені іншого чоловіка не треба. Він найкращий чоловік для мене!»

Особисто мені сімейне життя дається непросто. У мене немає картинки, що це таке, - моя мама завжди жила одна. І я, звичайно, хотіла в шлюбі зберегти незалежність і не підлаштовуватися ні під кого, - як мама. Тільки виявилося, що це не дає нічого. Всі мої спроби натикалися на, м'яко кажучи, нерозуміння чоловіка. І в мене виникала думка про розлучення, нового чоловіка і т.д.

Як тільки коли я почала вивчати ведичні знання, я зрозуміла, що це найбільша помилка. Допускаючи в своїй голові можливість «знайду собі іншого», я ставлю хрест на своїй сім'ї і щастя в ній. Тоді мій чоловік не може заробляти гроші, бути хорошим батьком і турботливим чоловіком. І це тільки тому, що я йому не даю. І це моя відповідальність.

Знання про те, що такі думки - це вже невірність, спершу шокували мене, тому що перші складні роки я так часто думала про це - може, ми не створені одне для одного, може бути, є хто-то краще для мене і т. д.

І я пишу про це, тому що я бачу на власному досвіді, як це змінює сімейне життя, як це впливає на чоловіка, на дітей, на саму жінку. Я хочу поділитися цим знанням з усіма жінками. Я вірю, що вони можуть врятувати багато сімей і долі ...

Згідно з ведичними традиціями, вірність жінки дає чоловікові:
  • Повагу оточення.

  • Захист від нещасних випадків.

  • Силу і рішучість для того, щоб годувати сім'ю.

  • Відповідну вірність.

  • Бажання піклуватися про дружину.

  • Бажання піклуватися про дітей.

  • Бажання захищати своїх близьких від усіх негараздів.

Одним словом, це як костюм супермена з усіма опціями. Чудово, правда?

Просто тому, що коли він відчуває, що він єдиний, що його люблять, - це дає йому крила. І для тієї, яка подарувала йому ці крила, він готовий перевернути гори.

Давайте подаруємо нашим чоловікам крила - вони створені для того, щоб літати. І тоді ми, сидячи у них на руках, теж зможемо потрапити туди, куди хочемо.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.