Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від кого захищати?

Думка українця 19782 перегляди

Опубліковано - 13.02.2012 | Всі публікації | Версія для друку

 Від кого захищати?
Як повідомляють ЗМІ, 23 лютого у центрі Москви передвиборчий штаб Владіміра Путіна має провести 200-тисячну ходу та мітинг на підтримку свого кандидата на Президента Росії.

Нічого дивного, скажете ви. Я теж так думаю. От тільки гасло якесь не дуже зрозуміле: «Захистімо свою Вітчизну».

Таке враження, що тамтешні штабісти продовжують гратися у військові баталії, а чим довше цей процес триває, тим розпаленішою стає їхня уява. Ґрунт для того, звичайно, є: протягом всього свого існування, починаючи вже від періоду Московського царства, теза про те, що «нас окружают», дуже глибоко залізла у мізки тамтешньої публіки. Ця теза завжди успішно експлуатувалася царями, імператорами та генсеками для чергового підстьобування шовіністичної хвилі, на яку задурений народ завжди реагував стовідсотковим «одобрямсом».

Але ж часи змінилися, скажете ви. Тепер уже ж є й президент, а за вікном – нове тисячоліття. Все вірно, як і те, що Росія продовжує своє існування ще в тому, доісторичному часі.

Пам’ятаєте, колись вона ще й «сосредотачивалась», а от тепер знову «защищается». А що робити, коли всюди вороги, і ззовні, і зсередини.

Клятий Захід «обкладає» системою ПРО, яка хоч і не має до Росії жодного стосунку, але це з якого, як кажуть, боку подивитися. Невдячна Україна, скільки у неї не забирай, все одно якось ще тримається і не хоче підставляти свою шию під так добре їй відоме «інтеграційне» ярмо (ба більше, вона є надзвичайною загрозою, бо саме з нею асоціюється ота «помаранчева чума», якої не дай, Боже, підчепити своїм посполитим). Чисельні закордонні центри сплять і бачать, як «кольоровими» революціями та іншими «підривними акціями» зруйнувати матінку-Росію, її усталений віками «демократичний» уклад.

А зсередини? Сам кандидат в останній своїй статті про «демократію» в Росії жахає народ новими загрозами та небезпеками. Тут тобі і «відкритий, і латентний сепаратизм», і зростання регіональної влади з криміналітетом, та, що найстрашніше, – з «націоналістичними групами». Ось вони, хто підрубує корінь російської стабільності.

Тому регіонам годі чекати «механічних перетасовок» ресурсів та повноважень між рівнями влади. Не буде такого. А щоб краще почувалися в традиційному осередку розквіту всіх націй та народів, регіонам і надалі нав’язуватимуть «безусловные ценности» – «русский язык, русскую культуру, Русскую православную церковь…» тощо.

Захищати новим поколінням російських громадян є що

Мало цих «загроз», а тут ще ці гнилі ліберали на світ повилазили, демократії, реформ, бачите, хочуть. Не дочекаються. Федеральний центр був, є і залишатиметься «ключовим політичним стабілізатором балансу міжрегіональних, міжетнічних та міжрелігійних відносин». І крапка.

Чи з’їдять оцю всю локшину російські громадяни? Уже далеко не всі і далеко не всю. Просто часи змінюються. А захищати новим поколінням російських громадян є що і від кого: від російських «вічно вчорашніх» своє право на нормальне, достойне і справді європейське демократичне майбутнє. За це варто й поборотися.

P. S. Штабісти, мабуть, й досі не знають справжньої, а не вигаданої історії Росії. Отже, до відома: 23 лютого 1918 року Червона армія ганебно тікала від німців. Чи ховається у виборі цієї дати якийсь глибокий зміст та символізм? Боюсь, він може за кілька тижнів до президентських перегонів декому не сподобатись.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.