Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Борис Колесников не може пригадати, скільки в Донбасі українських шкіл, але вимагає мільярд для «популяризації» російської мови

Політмаразми 24086 переглядів

Опубліковано - 22.08.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Борис Колесников не може пригадати, скільки в Донбасі українських шкіл, але вимагає мільярд для «популяризації» російської мови
Пропрацювавши кілька років на посаді голови Донецької облради, один з лідерів Партії регіонів абсолютно «не в курсі» ситуації в рідній області. Хоча, «воно йому треба», як кажуть в Донбасі?

Логіка, яку зазвичай демонструє Б. Колесников, кудись дівається, коли він намагається відстояти «ідеологічні основи» ПР. Наводимо кілька фрагментів його сьогоднішнього інтерв'ю газеті «Столічниє новості» :

«Що стосується російської мови, то це навіть не підлягає обговоренню. Нам абсолютно необхідний референдум з цього питання, щоб бути абсолютно об'єктивними», - так категорично відповів Борис Вікторович на питання «А мовна проблема, вона існує?». І тут же показав, наскільки він «об'єктивний» і наскільки він глибоко знає предмет, про який галасує вже стільки часу:

«— В Донецьку скільки українських шкіл?

— Не багато, на жаль. Точну цифру не можу назвати. Але, як би там не було, держава повинна виділити гроші на популяризацію і розвиток української мови: повинні зніматися освітні програми, відкриватися українські школи, але при цьому не можна закривати російські (щиро шкода, що журналісти «СН» в цьому місці не поставили ще одне питання: «А скільки російських шкіл закрито в Донецьку і області? Цікаво було б почути відповідь «компетентної» особи – «Обком»). Гроші на популяризацію повинні бути закладені в бюджеті, їх повинні виплачувати центральним каналам, яким під силу знімати і демонструвати освітні програми. Хочете популяризувати мову? Знімайте якісні програми, якісне кіно українською мовою і відкривайте українські школи! Це коштуватиме мільярди, і не гривень, але тоді це буде дійсно турбота. А так — демагогія чистої води.

— Ви ратуватимете за те, щоб в бюджеті збільшили суму на цю статтю витрат?

— Так. Тільки рівномірно. Якщо ми витрачаємо мільярд на розвиток і популяризацію української мови, чом би нам не витратити мільярд на те ж саме для російської?».

Чудова логіка, гармонійна своєю симетричністю! Дійсно, якщо витрачаємо гроші на щось одне, то чом би не вкласти стільки ж в щось протилежне?! Типу: якщо ти купуєш шоколадку від «Рошена», то купи таку ж і від «Конті»!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.