Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтрига довиборів: чому влада приховує кандидатів в проблемних округах

Світ про Україну 19365 переглядів

Опубліковано - 31.10.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Інтрига довиборів: чому влада приховує кандидатів в проблемних округах
За два тижні виборчої кампанії на п’яти проблемних округах влада так і не визначилась, на кого з кандидатів зробить ставку.

4 листопада спливе строк висування кандидатів, а влада досі не представила своїх ставлеників. При цьому узгоджених претендентів від опозиції назвали в перший день кампанії й одразу ж зареєстрували в ЦВК.

Експерти мають кілька пояснень такого феномену, а опозиціонери губляться в здогадках, з ким їм доведеться зійтися у виборчому протистоянні – зі своїми старими опонентами чи новими темними конячками.

"Інтрига щодо конкурентів опозиційних кандидатів на цих округах аж надто затягується", - констатує голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Черкаські опозиціонери вгадують конкурентів

У 194 окрузі Черкас в 2012 році кандидат від "Батьківщини" Микола Булатецький обійшов самовисуванку Валентину Жуковську на майже 12 тисяч голосів. Проте через дії керівництва окружкому результат так і не був встановлений.

Микола Булатецький вважає, що і цього разу його головним конкурентом буде пані Жуковська.

"Переконаний, що моїм головним конкурентом від влади буде Валентина Жуковська, яка є ставлеником Дмитра Фірташа", - заявив BBC Україна Микола Булатецький.

За його словами, вона вже веде виборчу кампанію, хоч і без офіційної реєстрації.

Пані Жуковська спростовує закиди колишнього опонента, наголошуючи, що вона не зареєстрована в ЦВК й не проводить агітацію. Валентина Жуковська навіть подала звернення в прокуратуру щодо спроб її дискредитації через роздачу від її імені грошей за голос 15 грудня.

"З урахуванням того, що я не реєструвалася кандидатом на майбутні вибори, це було б смішно", - прокоментувала ситуацію пані Жуковська через свій офіційний сайт.

В цьому окрузі вже зареєструвався кандидатом президент автокорпорації "Богдан" Олег Свинарчук. Проте опозиція не сприймає його як ставленика влади.

"Я не вірю, що влада може зіграти в кандидатуру Олега Свинарчука", - вважає пан Булатецький.

Ще більш заплутана ситуація у сусідньому 197 окрузі в місті Каневі. Там минулого року опозиціонер Леонід Даценко із солідною перевагою переміг бізнесмена Богдана Губського. Проте через дії спецпідрозділів міліції результат не встановили.

"За моєю інформацією, в окрузі влада ще не змогла ухвалити рішення – хто саме піде. Є варіант, що балотуватиметься мій колишній конкурент Богдан Губський", - розповів BBC Україна Леонід Даценко.

Хоча він вказує, що зазвичай його колишній опонент заздалегідь починає кампанію, а зараз в окрузі немає жодної активності від опонентів. Пан Даценко також припускає, що в останній момент на цьому окрузі може вирішити балотуватись губернатор області Сергій Тулуб.

Левченко проти Пилипишина

В 223 окрузі Києва на повну веде виборчу кампанію висуванець "Свободи" Юрій Левченко, підтриманий "Батьківщиною" та УДАРом. Минулого року він боровся з самовисуванцем Віктором Пилипишиним.

"Я схиляюся до думки, що моїм головним конкурентом знову стане Віктор Пилипишин", - заявив BBC Україна Юрій Левченко.
За його даними, пан Пилипишин вже місяць проводить роботу з виборцями, яка дуже схожа на підготовку до скуповування голосів.

"А для цієї діяльності можна реєструватися якнайпізніше", - додав пан Левченко.

При цьому він не виключив, що в останній момент проти нього можуть виставити й іншого кандидата.

Віктор Пилипишин в коментарі BBC Україна не виключив свого балотування в 223 окрузі.

"Допоки я не вирішу питання щодо кримінальних справ проти мене, я рішення про балотування ухвалювати не буду", - заявив пан Пилипишин.

На уточнювальне питання, чи може він подати документи на реєстрацію до 4 листопада, пан Пилипишин відповів двозначно.
"Не знаю, я чекаю на рішення суду, а суд відбудеться 1 листопада. Буду чекати і вирішувати щодо балотування", - заявив BBC Україна Віктор Пилипишин.

В 94 окрузі, куди входять міста-супутники Києва Обухів та Васильків, зареєструвався вже 31 кандидат. В тому числі й Віктор Романюк, який минулого року переміг представницю Партії регіонів Тетяну Засуху з перевагою в десять тисяч голосів. Проте суд тоді скасував результати виборів на третині дільниць.

Пан Романюк, який через кримінальне переслідування виїхав до Італії й звідти веде кампанію, не може повідомити про головного опонента від влади.

"Не знаю, хто буде моїм головним опонентом від влади в 94 окрузі. Думаю, вона ще не визначилась з кандидатом", - констатує пан Романюк.

Він вважає, що влада намагатиметься розмити його голоси й всі 30 кандидатів гратимуть проти нього.

Розмови про можливість балотування в окрузі губернатора області Анатолія Присяжнюка чи Тетяни Засухи пан Романюк не коментує. Хоча в розмові з BBC Україна не виключив такої можливості.

В Первомайську чекають губернатора

Невизначена ситуація й в 132 окрузі Миколаївської області, де в 2012 році опозиціонер Аркадій Корнацький за попередніми даними переміг заступника губернатор Віталія Травянка, але результат так і не встановили.

За словами Андрія Парубія – депутата від "Батьківщини" й куратора виборчої кампанії Аркадія Корнацького, опозиція готується боротися проти губернатора Миколаївщини Миколи Круглова. Пан Травянко давно заявив, що не балотуватиметься.

"Відсутність кандидата від влади нас турбує. За нашими даними, найвірогіднішим конкурентом може стати губернатор області Микола Круглов", - заявив BBC Україна Андрій Парубій.

Він припускає, що губернатор не хоче балотуватися й намагається переконати Партію регіонів висунути іншу людину.

"Місяць тому обласна влада провела опитування, яке показало, що рейтинг Корнацького удвічі вищий за Круглова", - пояснив ситуацію пан Парубій. Й нагадав, що легендарна Врадіївка входить до 132 округу.

Партія регіонів вирішуватиме до останнього

В Партії регіонів своє зволікання з оприлюдненням симпатій на цих виборах пояснюють довгим процесом відбору.

"Думаю, після 4 листопада ми дізнаємось, кого підтримає ПР. Самовисування передбачає можливість дати чи не дати згоду на балотування аж до 4 листопада. Це право кандидатів - провести додаткові консультації", - розповів BBC Україна депутат від ПР Володимир Олійник.

Він заявив, що в питанні підтримки кандидатів партією влади варто чекати несподіванок.

"В цьому й має бути родзинка. Чекаю на дуже цікаві рішення", - анонсував пан Олійник.

"Дехто вже критикує своїх гіпотетичних опонентів, звинувачують у всіх гріхах й підкупі. А в мене є дані, що в цих округах всі будуть здивовані. Деякі опозиціонери кричать, що хтось підкуповує голоси, а ця людина не піде на вибори. Вийде, що казали неправду", - заінтригував Володимир Олійник. Він відмовився уточнити, чи мова йде про черкаський та київський округи.

Олександр Черненко передбачає, що влада триматиме таємницю щодо своїх кандидатів до останнього дня.

"Можливо, влада вирішила особливо в ці вибори не втручатися. Якщо ці округи виграє опозиція, то це їм мало допоможе в парламенті. А програвати або вигравати через фальсифікації їм теж шкідливо", - зауважив пан Черненко.

За його інформацією, у більшості проблемних округів, окрім 194, комітет виборців не фіксує активності потенційних кандидатів від влади. Висувати кандидатів можна до 4 листопада, а подавати документи на реєстрацію в ЦВК - до 14 листопада.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.