Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кілька ознак взаємин без майбутнього

Психологія та стосунки 24119 переглядів

Опубліковано - 19.04.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Кілька ознак взаємин без майбутнього
У кожної пари в певний момент взаємних стосунків виникає період, коли хочеться знайти точну відповідь на питання: «Чи будемо ми разом?».

В одних починається чорна смуга зі сварок і скандалів, у інших проскакують моменти незадоволеності одне одним, у третіх відсутність взаєморозуміння веде до довгого і болісного розриву. Дуже важливо в такі моменти бути чесним із самим собою, щоб розібрати всі помилки у взаєминах із коханою людиною. Крім того, існує кілька ознак того, що насправді людей пов’язують стосунки без майбутнього.

Нездорова атмосфера у стосунках практично завжди дає нам шанс розібратися в помилках, яких ми припускаємося в коханні або направити своє особисте життя в інше русло. Як би не було важко, але іноді не варто триматися за невдалі стосунки, оскільки для обох партнерів вони можуть віддрукуватися на щастя в майбутніх зв’язках. Тому зараз ми розглянемо кілька ознак безперспективного спілкування, які допоможуть однозначно зрозуміти, якщо є майбутнє у стосунків.

Відчуття душевної порожнечі

Коли закохані після чергової зустрічі або спілкування одне з одним розходяться по домівках, їх можуть відвідувати різні почуття - окриленості від спілкування, переживання з приводу сварки або ж просто почуття душевного спокою і гармонії. Будь-яке з цих відчуттів свідчить про те, що ви небайдужі одне до одного. Якщо ж, прийшовши додому, ви виявили відчуття порожнечі в серці, швидше за все, ви вже не закохані і цілком імовірно, що вас пов’язують взаємини без майбутнього.

З’ясування стосунків за звичкою

От просто хочеться причепитися, проявити претензії, нарватися на скандал. І це не просто тому, що не вистачає пристрасті у стосунках. А просто, щоб було... При цьому зупинятися під час сварки абсолютно не хочеться: потрібно терміново з’ясувати, хто правий, хто винен, кому краще, кому гірше. Спілкування будується на принципах звинувачення-виправдання. Навіть, коли хтось один запитує: «Як ти думаєш, чи будемо ми разом?», Другий зі злістю відповідає: «Все залежить тільки від тебе...». Але ж насправді все залежить від обох...

Бажання контролювати

Взаємини без кохання, як правило, передбачають прагнення підпорядкувати людину своїм бажанням, своїй волі. Починається не просто тиск контролем, а спроба знищити в другій половинці особистість чи почуття власної гідності. Таку властивість має чоловік-тиран або жінка-істеричка. Так чи інакше, бажання контролювати когось заперечує можливість довіри у взаєминах, а, отже, і знищує любов.

Занижений рівень самооцінки

Коли у взаєминах між чоловіком і жінкою хтось один відчуває себе приниженим, ображеним, починає критично сприймати успіхи коханої людини, навіть з якимось невдоволенням або заздрістю, - це вже дуже погано. При цьому негативні емоції заважають людині самій розвиватися, і вона намагається підняти свою самооцінку за рахунок зниження самооцінки іншого.

Взаємні образи і приниження

Коли все погано, але закохані ще не розібралися, як зрозуміти, що у взаємин немає майбутнього, вони чомусь починають шукати вихід у приниження одне одного. Причому, найчастіше вони не можуть пояснити цього навіть собі. Висловлення взаємної неприязні найчастіше свідчать про те, що почуття між людьми вже змарніли. А примирення після сварок свідчать, скоріше про сильну залежність або звичку, але не про кохання.

Перепади в настрої

Якщо у людей починається стадія, коли вони запитують себе: чи є майбутнє у стосунків, - отже, їхнє кохання починає стрімко в’янути. А якщо до цього ще додаються різкі перепади настрою, ситуація насправді виглядає невтішно.

Драматичні моменти, коли один із закоханих впадає в крайнощі від неймовірної веселості до істерики або від ніжності і турботи до подразнення, - ознака того, що взаємини втрачають будь-який сенс. Це переходить в незрозумілі хвилини непорозуміння: небажання пояснювати причину поведінки, довгі і болісні паузи в розмові, безмовний відхід у нікуди... У силу сучасних технологій, ще додалися маніпуляції з телефоном, типу кидання трубок, ігнорування дзвінків, дратівливі СМС.

У вас мало спільного

У тому числі і плани на майбутнє чомусь мають різні обриси. Воістину, невдалі стосунки найчастіше складаються у занадто різних людей, які мають абсолютно різні світосприйняття і погляди на життя. У цьому випадку парі буде дуже важко рухатися разом. А надто суперечливі та неузгоджені дії рано чи пізно приведуть до розриву.

Ви все частіше віддаєте перевагу відпочивати порізно

Коли молоді люди відчувають себе комфортніше в компанії інших людей, ніж разом, - отже, вони неабияк одне одному набридли. Адже у взаєминах, які закінчуються весіллям, чоловік і жінка прагнуть вільну хвилинку приділити одне одному і лише потім побувати в компанії з друзями.

Велика кількість негативу і недолік позитиву

По-перше, це відбувається у власне взаєминах - партнери починають морально «з’їдати» одне одного образами, критикою, претензіями. По-друге, негативний настрій починає з часом займати і місце в душі кожного. Впевненість одного із закоханих, що все погано, що він ніколи не буде щасливий, у нього нічого не виходить, кохання немає, всі мужики - сво..., баби - су... і т.д. Тобто постійний песимістичний настрій тягне за собою неприємний результат взаємин.

Чим частіше ви мучите себе питанням «чи будемо ми разом», тим очевидніше, що відповідь на нього не втішна. Не звикайте до нездорових взаємин без майбутнього. Коли ви помічаєте, що взаємини руйнуються і врятувати їх все менше і менше здається можливим, краще звільнити одне одного від тягаря, розправити крила і злетіти. Адже воістину, взаємини без кохання і без щастя в майбутньому будуть відчуватися вашим серцем, як нестерпна ноша, яку просто потрібно з нього зняти.

Найчастіше людей тримає разом страх змін і звичка, яка викликає питання: «А як я буду без нього (неї)?». Якщо ви розумієте, що зробили все для того, щоб врятувати кохання, але поліпшень немає, краще відпустіть одне одного... і почніть писати своє особисте життя з нового аркуша, з чистими думками, зі звільненим серцем.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.