Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Які ознаки неблагополуччя в сім’ї?

Психологія та стосунки 20003 перегляди

Опубліковано - 30.10.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Які ознаки неблагополуччя в сім’ї?
Мене завжди дивувало, чому розпадаються благополучні на вигляд сім’ї. Ніби все добре. І ось вони вже не разом.

Це несподівано, якщо не бачити і не розуміти ознаки неблагополуччя у стосунках, які призводять до розлучення.

Розберемо ці ознаки, сподіваюся, у своїх взаєминах ви їх не знайдете.

1. Один з партнерів не поспішає додому, йому там не комфортно. Якщо це чоловік, то він намагається більш тривалий час затриматися на роботі, любить відрядження, поважає проведення часу в гаражі. Дружину тягне до подруг, вона не може страждати мовчки, магазин теж є порятунком. Є ще варіант уникнення нормального спілкування - жінка йде у стан «яжматір». Все краще дітям, чоловік - тягар, йому все найгірше.

2. Партнери не можуть спокійно проводити вільний час разом. Вихідні обтяжують, оскільки виливаються в скандали, переживання, претензії. Особливо погано, коли не вдається абикуди розбігтися на суботу і неділю.

3. У сім’ї постійно гості. Тут не все однозначно. Може бути, це просто гостинність, а може - зовсім інше. Гості допомагають не пересваритися партнерам. Коли є сторонні люди, то пред’являти претензії одне одному якось негарно. З іншого боку, - гості розважають, приносять щось нове, відволікають від своїх проблем.

4. Партнери починають пити. Спочатку з тими ж гостями по вихідних, потім вечорами. Це допомагає переключитися і відволіктися, але в перспективі призводить до загострення ситуації або алкоголізму.

5. Партнери знаходять нові хобі та захоплення. Тут теж є варіанти. Нові захоплення можуть бути ніяк не пов’язані з проблемами в особистому житті, а буває, що це спосіб відходу від обридлих стосунків. Наприклад, якщо захоплення передбачає довге спілкування на стороні, це викликає радість, з іншого боку, з’являється смуток, коли треба повертатися додому.

6. Секс стає рідкісним явищем. Іноді це нормально. Бувають труднощі на роботі, постійне недосипання, перевантаження, хвороби. Тому частота інтимних зустрічей знижується. Але якщо відсутність сексу викликано тим, що партнери просто не хочуть одне одного, то це ознака неблагополучних взаємин (або основа неблагополуччя).

7. Відхід у розваги. Чоловік захопився комп’ютерними іграми, тепер він або на роботі, або в іграх. У його суб’єктивній реальності дружина - просто дратівливий чинник, що відволікає від цікавих ігор. Трапляється, дружина починає розважатися танцями, тренінгами, фен-шуєм та іншими цікавими заняттями, вдома з’являється все рідше.

Коли стосунки припиняються немов би природно, це навіть добре. Наприклад, він її більше не хоче, а їй і не треба. Дороги розійшлися тихо і за обопільної згоди.

Інше питання, коли ознаки неблагополуччя взаємин ігноруються або не помічаються, а люди не хочуть розлучатися. Конфлікт назріває непомітно.

Тому краще бачити і розуміти перші ознаки неблагополуччя заздалегідь, не доводячи ситуацію до розриву стосунків, якщо дійсно цього не хочеться.

Все просто. Відстежив - зрозумів - виправляй. Знаєте самі: простіше попередити, ніж лікувати...

Переклад українською - «Гармонія»

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.