Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Герої чужих війн

Думка українця 20626 переглядів

Опубліковано - 31.03.2015 | Всі публікації | Версія для друку

В наших краях батько ніколи не мріяв передати сину шаблю як основний засіб існування...
В наших краях батько ніколи не мріяв передати сину шаблю як основний засіб існування...
Герої “чужих війн” – це ми. І не важливо на чиїй землі. Кров наша, а війна чужа. Ми не подумавши хапаємось за збою, біжимо, а хтось в цей час вже забирає нашу перемогу.

Нас підбадьорюють: “Навіщо думати?”, “Вперед!”, “Усі герої!”, “Нам пращури заповідали”... Зупинимося. Щось тут не так.

В наших краях батько ніколи не мріяв передати сину шаблю як основний засіб існування. І тим більше не мріяв, щоб він жив за рахунок її застосування. Шабля- то вже як засіб безвихідності. Насправді батько мріяв дати сину книжку (освіту). Щоб син його був розумніший за ворогів. І за допомогою тієї книжки вмів відвести від себе зброю ворога і звести ворогів між собою. Багато сил витрачено ідеологами, щоб змінити цю прописну істину поколінь в головах наступних поколінь.

Описана нескінченна кількість військових подвигів, битв і цілих кампаній. Результати поразок, перемог, втрати перемог розібрані по кісточкам. Знайдені винуватці і на них повішені всі собаки. Знайдені герої і на них теж багато чого повішено. От тільки, як правило, забули продумати, що далі і для чого.

Амбіції, незнання і небажання множили на нуль найкращі здобуття і приносили перемогу до ніг недругам.

З екранів і сторінок влітає у свідомість “Калину поламали, коровай надкусили”. Це не наша ідеологія, хтось навмисне нав’язує, а ми її сприймаємо. Тому, що вчили книги своїх брахманів не за текстами оригіналів, а за коментарями недругів. Як результат - шукаємо друзів з поради недругів, а не за власним розсудом, стрічаємося у часі самі з собою. Самі з собою воюємо через десятиліття.

...На древнім кромлеху серед десятків каменів можна знайти один теплий і один холодний. Ці камені примушують порушить ритм ходи і біля них замислитись, у повній тиші, коли нема чужих пояснень, поглянути на себе через час в майбутнє…

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.