Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вбивство Павла Шеремета: основні версії

Правопорядок 34406 переглядів

Опубліковано - 21.07.2016 | Всі публікації | Версія для друку

Вбивство Павла Шеремета: основні версії
Відомий журналіст Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автомобіля у центрі Києва. Він прямував на ранковий ефір “Радио Вести”.

Президент України провів з цього приводу нараду з силовиками і заявив, що американське ФБР погодилось долучитися до розслідування.

Українські правоохоронці кваліфікували інцидент як "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

Керівниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе, яка прибула на місце злочину, сказала, що розслідування загибелі журналіста є "справою честі" для її відомства.

"Особливо мені не подобається ця ситуація перед хресною ходою", - додала пані Деканоїдзе.

На місце події прибув також прокурор Києва Роман Говда, який взяв розслідування під особистий контроль.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк написав у Facebook, що, за попередньою інформацією, Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху "безоболонкового саморобного вибухового пристрою" потужністю 400-600 грамів у тротиловому еквіваленті, який або задіяли дистанційно, або він спрацював із затримкою.

Стеження

Хатія Деканоїдзе заявила, що поліція розслідує усі можливі версії причин загибелі Павла Шеремета.

Правоохоронці наголошують, що називати якусь з них основною наразі завчасно.

Джерела ВВС Україна твердять: під час розмов у редакції одного зі ЗМІ, з яким співпрацював журналіст, він скаржився на те, що за ним ведеться стеження.

Тим часом радник голови МВС Зорян Шкіряк назвав журналістам три можливі причини вбивства пана Шеремета.

Першою з них, за його словами, є його професійна діяльність.

Головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва-Боровик заявила кореспондентові "Радіо Свобода", що пов’язує загибель пана Шеремета з його професійною діяльністю.

Натомість відомий медіаексперт Наталія Лігачова в ефірі телеканалу "112" сказала, що навряд чи вбивство пана Шеремета пов’язане з якоюсь конкретною публікацією. На її думку, йдеться радше про прагнення "залякати незалежних журналістів".

Другою версією, озвученою Зоряном Шкіряком, є неприязні стосунки Павла Шеремета з певними особами.
"Така версія завжди присутня, оскільки ми не можемо виключати нічого", – пояснив він.

"Російський слід"

Третьою версією, яку назвав пан Шкіряк, є "російський слід". При цьому він заявив, що особисто схильний довіряти їй найбільше.

"Особисто для мене, саме ця версія є найбільш ймовірною... Мета Путіна - посіяти паніку, розколоти суспільство та максимально дестабілізувати ситуацію в країни", - пояснив він.

Чи не першим про можливу причетність Росії до загибелі журналіста написав у своєму Facebook позаштатний радник міністра внутрішніх справ, депутат парламенту Антон Геращенко.

Ця версія знайшла своїх прихильників і серед людей не з силових органів.

"Я цілком серйозно припускаю причетність Росії до цього жорстокого, безглуздого, цинічного вбивства", - написав у Facebook колега загиблого журналіста, керівник проекту "Європейська правда" Сергій Сидоренко.

"Як і до вбивства Георгія (Гонгадзе. – Ред.). За плівками Мельниченка стояло ФСБ - я відстоюю цю свою думку з 2000 року", - написала в коментарі під цим постом перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко.

Замах на Притулу

Ще однією версією, про яку не згадав Зорян Шкіряк, але яка розглядається правоохоронними органами, є те, що об’єктом замаху насправді мала стати засновниця видання "Українська правда" Олена Притула.

Як заявила ВВС Україна журналістка цього видання Анастасія Рінгіс, таку версію серйозно обговорюють колеги загиблого журналіста.

Речниця прокуратури Києва Надія Максимець, відповідаючи на питання журналістів телеканалу "112" про те, чи беруть правоохоронці до уваги цю версію, зазначила: "Слідчі розглядають усі версії, і зараз передчасно озвучувати якісь основні, але в тому числі те, що ви назвали, також розглядається".

Речник президента Порошенко Святослав Цеголко повідомив, що доручив надати охорону пані Притулі.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.