Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вашингтон буде докладати зусиль, щоб допомогти Україні відновити територіальну цілісність

Світ про Україну 14189 переглядів

Опубліковано - 19.03.2019 | Всі публікації | Версія для друку

Вашингтон буде докладати зусиль, щоб допомогти Україні відновити територіальну цілісність
У п’яту річницю анексії Криму Росією спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час спеціального брифінгу поділився думками про російську агресію, президентські вибори і прокоментував заклики змінити формат переговорів з Кремлем.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер скористався нагодою, щоб знову наголосити, що Сполучені Штати вважають захоплення Криму Росією незаконним і не визнають його. Відтак, Вашингтон буде докладати зусиль, щоб допомогти Україні відновити територіальну цілісність. За п’ять років, які Росія контролює Крим, на півострові значно погіршилася ситуація із дотриманням громадянських права і свобод, зазначив Волкер. Він згадав про необґрунтовані арешти, депортації та політично вмотивовані ув’язнення. Коментуючи недавнє рішення ЄС, Канади і США запровадити новий пакет санкцій проти російських посадовців, на запитання, чи слід чекати нових обмежувальних заходів проти Росії, Волкер відповів ствердно.

“Це були спільні зусилля США, ЄС і Канади. Я думаю, що ми й надалі будемо бачити такі дії, які ми бачили протягом минулих п’яти років. Буде періодичне посилення санкцій, якщо ситуація залишатиметься без змін. Ми не хочемо, щоб у когось склалося враження, що ми вважаємо нинішню ситуацію прийнятною або задоволені нею”.

Ствердно відповів пан Волкер на запитання про можливість надання Україні додаткових озброєнь.

“Україна висловила інтерес у отриманні більшої кількості таких озброєнь. Це можливо. Також треба мати на увазі протиповітряні системи і системи берегової охорони. США вже надали антиснайперські комплекси. Може йтися про будь-які озброєння які мають сенс і необхідні Україні для створення сучасніших можливостей захисту та протидії подальшої агресії”.

Водночас спецпредставник США висловився скептично щодо зміни формату переговорів з Росією щодо врегулювання конфлікту на сході України. Деякі кандидати в президенти пропонують долучити до перемовин країни, які були гарантами суверенітету України за Будапештським меморандумом.

“Я гадаю, ми можемо працювати у будь-якій кількості різних форматів. Ми починали із Мінських домовленостей, де сторонами є Росія, Україна і ОБСЄ. Ми мали Нормандський формат із Францією, Німеччиною, Україною і Росією. Будапештський формат дозволить залучити Сполучені Штати і інших. Але суть проблеми залишиться незмінною – Росія не визнає своїх зобов’язань. Коли люди згадують про Будапештський меморандум, вони часто зазначають, начебто США і Великобританія не виконали своїх зобов’язань захищати українську територію. Це не зовсім те, що там написано. Але ми всі погодилися гарантувати територіальну цілісність України, і Росія – єдина країна, яка це порушила. Саме Росія напала і захопила частину української території. І це має визначне значення. Незалежно, чи це будапештський, чи мінський, чи мінський формати переговорів. Це просто можливість всадити Росію за стіл переговорів. Тому форматів у нас достатньо, бракує політичної волі росіян”.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.