Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Прихована анексія”. Західні оглядачі про указ Путіна про паспортизацію для ОРДЛО

Світ про Україну 14952 перегляди

Опубліковано - 25.04.2019 | Всі публікації | Версія для друку

“Прихована анексія”. Західні оглядачі про указ Путіна про паспортизацію для ОРДЛО
Західні оглядачі одностайні у визначені мети указу Путіна про паспортизацію ОРДЛО.

Указ Путіна про паспортизацію ОРДЛО "лише ускладнить вирішення російсько-українського конфлікту", - пише екс-посол США в Україні, експерт аналітичного центру Brookings Institution, Стівен Пайфер.

На Заході активно коментують подію, яка може стати передвісником нової ескалації на сході України.

"Прихована анексія триває", - твітує євродепутатка Ребекка Гармс.

"Росія відзначає вибір Україною нового президента ще одним кроком до анексії східних областей України", - пише відома американська політична коментаторка Енн Еплбаум.

Чимало оглядачів, включно із Стівеном Пайфером вбачають в указі Путіна його прагнення випробувати на міць новообраного президента України Володимира Зеленського. На це зокрема вказує Пітер Бейкер, головний кореспондент у Білому домі від The New York Times.

Ось він - третій день після обрання Зеленського", - твітує журналіст "Радіо Свобода" Карл Шрек.

"Ще один удар Путіна по національному суверенітету", - твітує Марк Гертлінг, американський політичний коментатор , співавтор книги про втручання Росії у політичні процеси у США.

Як відомо, Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства Росії для жителів районів Донецької та Луганської областей контрольованих підтримуваними Росією сепаратистами.

"Абсурдний і дестабілізуючий указ Росії щодо російських паспортів для жителів Донецька і Луганська". Так назвали новий нормативний акт Росії у Посольстві США в Україні.

"Підтверджуємо нашу рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - наголосили у дипломатичному представництві США.

Оглядачі відзначають, що крок Путіна нівелює сподівання на те, що обрання Зеленського могло би стимулювати Росію до переговорів.

"От тобі і вікно можливостей для пожвавлення мирних перемовин", - твітує Макс Седдон, кореспондент видання Financial Times у Москві.

"Путін знову змінює гру, провокує українську державу та її нових лідерів та Захід, і дивиться, хто першим виявить слабкість", - пише німецький журналіст Джуліан Рьопке.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.