Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На шпальтах світових медіа - хаос, паніка і протести у Нових Санжарах через евакуйованих із Китаю

Світ про Україну 9401 перегляд

Опубліковано - 21.02.2020 | Всі публікації | Версія для друку

На шпальтах світових медіа - хаос, паніка і протести у Нових Санжарах через евакуйованих із Китаю
Опір мешканців Нових Санжар на Полтавщині евакуації українських громадян з китайського Уханю привернув увагу низки світових медіа.

Серед причин протестів називають неправильну комунікацію з боку влади та зловмисну розсилку електронних листів із дезінформацією про начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19.

Нагадаємо, 45 українців і 27 іноземних громадян автобусами привезли у санаторій до Нових Санжар, Полтавська область. Загалом на карантині на Полтавщині будуть 94 людини. Це евакуйовані з Китаю, а також персонал, що обслуговував рейс. Близько тисячі місцевих жителів вийшли на протести: палили барикади, закидали автобуси з евакуйованими цеглинами та бились із поліцією.



"Евакуація людей з Уханю була оточена секретністю, чутками й збентеженням. Влада не змогла ефективно пояснити відсутність небезпеки від пасажирів до їхнього прибуття, й утримала пункт призначення у таємниці", - так причини протестів описують у колонці на сайті Forbes.

"Сотні поліцейських були відправлені для підтримання порядку, дехто з них відтаскували протестувальників від натовпу", - повідомляє провідний американський канал NBC.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков "закликав протестувальників "не піддаватись на провокації та проявити розуміння через необхідність таких тимчасових заходів", - додає матеріал телеканалу ABC.

Французьке медіа France24 нагадує, що "Україна не має підтверджених випадків нового коронавірусу".

Про Нові Санжари пишуть навіть місцеві видання: у штаті Південна Кароліна, Айдахо, Кентуккі. "В наступні два тижні це (санаторій), напевно, буде установою із найбільшою охороною в країні", - цитує видання президента Володимира Зеленського.

У соцмережах також коментують події на Полтавщині.

"Безумство в Україні сьогодні. Ось що страх, брехливі новини й недовіра до системи можуть спричинити", - пише журналіст Крістофер Міллер. Він опублікував матеріал у виданні Buzzfeed, де говорить про заяву СБУ, що паніку спричинило "розсилання нібито від імені вітчизняного Міністерства охорони здоров’я листів з фейковою інформацією про начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19".

"Вже зараз можна стверджувати, що лист був розісланий з використанням одного з іноземних сервісів поштових повідомлень з підміною адреси відправника", - повідомили в Службі безпеки України.

У своїй статті Міллер посилається на слова Ніни Янковіц із вашингтонського аналітичного Центру Вілсона, яка вважає, що дезінформація щодо хвороб "має величезний потенціал в Україні через високу недовіру до системи охорони здоров’я". "Поєднайте це з недовірою до інформації від урядових джерел, медіа, які шукають сенсації, і маєте рецепт паніки, особливо у випадку із пандеміями, як коронавірус".

Раніше своїх громадян із Китаю забрали США, Австралія, Філіппіни, Непал, Німеччина, Росія, Канада, Індонезія, Італія, Португалія та Франція. Про масові протести проти евакуації громадян в цих країнах не повідомлялось.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.