Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Радченко, на вихід!

Державність 18835 переглядів

Опубліковано - 12.01.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Радченко, на вихід!
Концентрація в руках уряду не тільки економічних важелів управління країною, але й силових структур фактично перетворить команду Януковича на монархічну групу.

Уряд зробив сьогодні безпрецедентний крок – призначення віце-прем’єром екс-голови СБУ Володимира Радченка.

Кількість віце-прем’єрів починає зростати, причому на поверхню спливають особи з числа колишнього оточення Леоніда Кучми. Кадрова політика уряду вже називалася в ЗМІ «реінкарнацією режиму Кучми». Представник Партії Регіонів Тарас Чорновіл, прокоментувавши призначення Владимира Радченка, припустив, що новий віце-прем’єр є компромісною фігурою, оскільки достатньо близький до Президента і його оточення.

В принципі, враховуючи, що Володимир Радченко був до цього часу радником прем’єр-міністра на громадських засадах, важко говорити про те, що він є компромісною креатурою, близькою до Президента. Знаючи стиль роботи команди Януковича, складно собі уявити, щоб серед його радників були люди, що хоч на «йоту» симпатизують політичним опонентам. Таким чином, Тарас Чорновіл швидше хоче згладити черговий кадровий випад проти Президента з боку коаліції.

Адже, судячи з заяв, Володимир Радченко займатиметься питаннями координації діяльності силових структур. Не виключено, що поява нової посади віце-прем’єра, що займається «силовиками», пов’язана з поданим регіоналами Юрієм Мірошниченком і Владиславом Забарським законопроектом №2882 про скасування РНБО України як органу. Таким чином, ймовірно, що на посаду віце-прем’єра, що курує силові структури, перейде частина функцій Раднацбезу, а сам Кабінет міністрів починає переформатовуватися під нову вертикаль влади, побудованої під Кабінет міністрів.

Концентрація в руках уряду не тільки економічних важелів управління країною, але й силових структур фактично перетворить команду Януковича на монархічну групу.

На сьогоднішній день Володимир Радченко візьме під контроль як МВС, очолюваний представником коаліції, так і СБУ, який після відставки Дріжчаного ще більше нахилилася у бік парламентської більшості. Очевидно, ключовим завданням Володимира Радченка на посаді стане приручення Анатолія Гриценка. Як мовиться, хоч тушкою, хоч опудалом, але посада Міністра оборони повинна стати ручною для команди Віктора Януковича. А значить, Володимир Радченко візьметься за Міністерство оборони, виявляючи всі огріхи його роботи.

Призначення Владимира Радченка є знаковим. Не дивлячись на запевняння прем’єра про те, що протистояння між Прем’єром і Президентом закінчене, призначення нового віце-прем’єра свідчить про зворотнє. Кабінет міністрів нарощує м’язи, намагаючись взяти під контроль силові структури, які не повною мірою контролюються урядом.

Після ухвалення Закону «Про Кабінет Міністрів» Президент втратив чергову порцію повноважень. Віктор Янукович завершує в Україні «оксамитову контрреволюцію», яка повертає країну до часів Леоніда Кучми без самого Леоніда Кучми. Повертається система, адміністративний ресурс, ключові фігури. Причому нова стара система вибудовується цього разу не під Президента, а під прем’єра. Очевидно, в цьому і є приховане значення стратегії коаліції.

Президент залишиться формальним главою держави подібно до середньовічної практики регентства: глава держави є лише ширмою, за якою державою цілком управляє регент.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Державність»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.