Вчені розкрили секрет антибактеріальної сили меду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.07.2010 19:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10778

Солодка новина для тих, хто шукає нові ефективні антибіотики: вперше вченим вдалося розкрити секрет, яким чином мед вбиває бактерії.

Відкриття Академічного медичного центру в Амстердамі (Нідерланди) показало, що бджоли створюють білок, який додають до меду, під назвою дефенсін-1, повідомляє АМІ-ТАСС.

Виявилося, що цей білок можна використовувати для лікування опіків і шкірних інфекцій та для розробки нових ліків для боротьби із стійкими до антибіотиків інфекціями.

Фахівці досліджували антибактеріальну активність меду в пробірках для групи стійких до антибіотиків і хвороботворних бактерій. У результаті було виділено білок дефенсін-1, який є частиною імунної системи комах і додається в мед бджолами. Було встановлено, що переважна більшість антибактеріальних властивостей меду завдячують саме цьому білку.

Як ми повідомляли раніше, дослідники з Канади дійшли до висновку, що за допомогою меду можна лікувати нежить.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.