Смажена риба може стати причиною інсульту

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 28.12.2010 03:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12612

Часте вживання смаженої риби може бути однією з основних причин, чому американці з більшою ймовірністю передчасно вмирають від інсульту.

Такі результати отримали в новому дослідженні фахівці Університету Алабами, США.

Відзначено, що високі показники смерті від інсульту трапляються в Америці в штатах Алабама, Арканзас, Джорджія, Луїзіана, Міссісіпі, Північна Кароліна, Південна Кароліна і Теннессі. В Алабамі смертність від інсульту становить 125 випадків на кожні 100 тис. осіб, коли в середньому по країні ці показники складають лише 98 випадків на 100 тис.

Кардіологи вирішили обстежити більше 21 тис. осіб старше 45 років за 5-річний період, щоб зрозуміти причини високих показників через інсульт та серцеву смерть у цих штатах.

Виявилося, що високе споживання жирної кислоти омеги-3 в рибі зменшує ризик інсульту, але в той же час смаження риби призводить до втрати натуральних жирних кислот.

Американці в досліджуваних штатах їдять смажену рибу в кількості двох і більше порцій на тиждень. За словами лікарів, при такому способі приготування риба не приносить користі серцю, а навпаки пов'язана з підвищенням ризику інсульту і ранньої смерті від серцевих недуг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.