Викиди плазми на Сонці спричинили манітну бурю

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.12.2011 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16235

Викиди плазми, які сталися на Сонці у понеділок, 26 грудня, сьогодні у середині дня досягнуть Землі і можуть викликати магнітну бурю.

Про це повідомляє центр прогнозу космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA).

У Відомстві також зазначають, що вже у п'ятницю геомагнітна активність повернеться до норми.

"Геомагнітна обстановка протягом наступних трьох днів буде перебувати на рівні від спокійної до активної, можливі слабкі магнітні бурі невеликої тривалості 28-29 грудня. У п'ятницю, 30 грудня, геомагнітна активність в міру ослаблення впливу викидів спаде до спокійного рівня", - сказано в повідомленні NOAA.

У понеділок на Сонці сталася серія із чотирьох корональних викидів, які, згідно з прогнозами досягнуть Землі у середу, приблизно з 13:00 мск (15:00 за Києвом) до півночі (2:00 за києвом).

Корональні викиди плазми - іонізованого газу - один із проявів сонячної активності. Заряджені частинки викиду, досягають Землі і "вдаряють" у її магнітосферу, викликаючи геомагнітні збурення, магнітні бурі.

Нагадаємо, що у червні цього року британські вчені попередили про те, що найближчим часом на Землі станеться найсильніша за останні 150 років магнітна буря, викликана масштабними спалахами на Сонці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.