|
Водопровідна вода, овочі і фрукти - можливі винуватці алергій
Автор/джерело - © “Аратта-Україна”
|
Дата публiкацiї - 4.12.2012 03:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19171
Обробка водопровідної води за допомогою високих доз дихлорфенолу небезпечна для здоров’я.
На думку медиків, дана сполука, відомий також як компонент пестицидів, провокує епідемії харчової алергії, повідомляє сайт АМН.
У США, приміром, цей діагноз є приблизно у 15 мільйонів осіб і число алергиків постійно зростає (з 1997 по 2007 рік приріст склав 18%). Найпоширеніша алергія - на молоко, арахіс, пшеницю, сою, рибу та молюсків.
Як зазначає алерголог Еліна Джершоу, дихлорфенол активно застосовують фермери для боротьби з комахами-шкідниками і бур’янами. Його можна знайти й у водопровідній воді. Те, що сполука потрапляє в організм людини, було доведено під час тестування сечі 2211 осіб. Харчову алергію виявили у 411 осіб, а у 1016 - наявність алергічних реакцій у відповідь на зовнішні подразники.
Дихлорфенол послаблює роботу захисних систем організму, підвищуючи ризик алергії - харчової і на зовнішній подразник. Щоб уникнути накопичення сполуки, доведеться відмовитися не лише від водопровідної води, але і від фруктів з овочами. |
|
|
|
© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.
|