Російська окупаційна влада Криму вже намітила кого зачистити з місцевих ЗМІ

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.10.2014 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24038

2015 року Роскомнагляд застосовуватиме санкції до кримських ЗМІ, що проводитимуть провокаційну політику.

Про це 30 вересня на першому засіданні комітету "Держради" Криму з інформполітики, повідомила заступник міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку самопроголошеної кримської влади Юлія Мартинова, передають Крим.реалії.

За інформацією рупора кримської влади Кримінформ, члени комітету порушили питання "агресивної інформаційної політики стосовно російського Криму, що проводиться низка ЗМІ як усередині республіки, так і за її межами".

Зокрема, мова йшла про інформаційний порталі "События Крыма он-лайн".

"Заголовки статей там явно провокаційні. Я хотів би знати, що це за інформаційний портал, чи діє він на території Криму і хто його господарі", – поцікавився депутат Олександр Шевцов.

Заступник міністра зазначила, що подібного роду питання у членів парламентського комітету можуть виникнути не тільки до одного засобу масової інформації.

"На території Республіки Крим будуть до кінця року діяти всі ті ЗМІ, які були зареєстровані за законодавством України, оскільки їм були видані відповідні ліцензії. До 1 січня 2015 року у всіх засобів масової інформації є час, щоб пройти перереєстрацію, зареєструвати юридичну особу відповідно до російського законодавства й отримати ліцензію в Роскомнагляді", – нагадала Мартинова.

Після цього, за словами заступника міністра інформації, Роскомнагляд отримує право застосовувати відповідні санкції до подібних провокаційних ЗМІ.

"До цього моменту застосувати санкції неможливо, оскільки ЗМІ перебувають поза російським правовим полем", – пояснила Мартинова.

Зі свого боку, глава комітету Сергій Шувайников уточнив, що редактор веб-видання "События Крыма он-лайн" Руслан Югош перебуває за межами Криму.

"Фактично, це грантоїди – або гроші Києва, або Європи, або Америки. Ми це прекрасно розуміємо, що люди на цьому заробляють. Я не сумніваюся, журналісти, які живують у Криму, для виживання підробляють там", - сказав Шувайников.

Як повідомлялося, кримська "поліція" намагалася залякати мати відомого кримського журналіста Руслана Югоша.

2 червня одному із засновників порталу "События Крыма" Руслану Югошу зателефонували з відділу з боротьби з кіберзлочинністю главку "поліції" і запросили на бесіду. Журналіст відмовився від зустрічі, пославшись на те, що він перебуває за межами півострова.

Наступного дня у відділенні "поліції" опинилася літня мати Югоша. У неї намагалися з’ясувати подробиці про професійну діяльність її сина і лякали можливими проблемами, які можуть виникнути у Руслана, якщо він не припинить "псувати репутацію Криму".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.