Найкращий спосіб спілкування для закоханих пар на відстані - це електронне листування

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 21.09.2015 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25553

Дослідники порівняли ефект від листування електронною поштою й емоції від голосових повідомлень у закоханих.

Експерти радить між дзвінком і мейлом обирати друге

Група американських вчених з’ясувала, що спілкування через листи по електронній пошті більш точно відбиває почуття автора, ніж голосові повідомлення, пише The Telegraph.

Докладні результати дослідження опубліковані в журналі Computers in Human Behavior.

До таких висновків автори дослідження Алан Денніс з університету Індіана і Тейлор Уеллс з університету штату Каліфорнія прийшли в ході психологічного експерименту. У ньому взяли участь 79 молодих пар добровольців. Дослідники детально проаналізували їх реакцію на отримані повідомлення від коханих людей через пошту і за допомогою голосових повідомлень.

З’ясувалося, що саме листування електронною поштою викликало серед учасників експерименту більше відгуку і теплих емоцій.

За словами вчених, причина такого феномену криється в тому факті, що під час написання людина думає над добором слів набагато ретельніше. Особливо у порівнянні з аналогічним процесом при записі голосового повідомлення або розмови.

У зв’язку з цим експерти радять спілкуватися закоханим зі своїми половинками частіше саме через листи та електронну пошту, різні інтернет-месенджери особливо, якщо вони перебувають на відстані одне від одного.

До схожих висновків також прийшли вчені з університету Дрекселя у Філадельфії. Вони стверджують, що інтимне листування з партнером здатне зміцнити відносини.

Вчені розповіли, як смартфони можуть допомогти зміцнити стосунки

Дослідники з американського університету Дрекселя у Філадельфії стверджують, що листування еротичного характеру здатне зробити стосунки в парі більш глибокими і довірчими, пише Mashable.

Такі висновки вчені зробили в ході низки соціально-психологічних експериментів та опитувань. У ньому взяли участь понад 870 осіб. З’ясувалося, що інтимне листування хоча б раз у житті вели близько 85% респондентів, а протягом останнього року подібні смс відправляли 82% опитаних.

Примітно, що 72% учасників опитування згодні вступати в подібні віртуальні стосунки тільки зі своїми партнерами, а 43% мали такий досвід і з абсолютно випадковими знайомими.

За словами співавтора дослідження фахівця в клінічній фізіології Емілі Стаско, інтимне листування є інструментом створення довірчих стосунків і дозволяє побачити свою "половину" з нерозкритого раніше боку. Також подібні смс відмінно знімають накопичений стрес


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.