Протести під Радою: поліція затримала 26 учасників акцій

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 17.12.2019 17:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30348

Столична поліція затримала найбільш активних учасників акцій під Верховною Радою, їх доставляють в управління поліції.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

"Найбільш активних учасників затримали, їх доставляють в управління поліції. Після отримання показів їх діям буде надана правова оцінка", - йдеться у повідомленні.

Пізніше на брифінгу начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив про 26 затриманих.

"Вони перебувають у районному управлінні, аналізуються всі дані, які у нас є, відео, інформація від свідків", - сказав Крищенко, додавши, що із цими затриманими працюють поліцейські. Він наголосив, що всіх 26 затриманих осіб оглядають лікарі, і у разі необхідності їм буде надана медична допомога.

Начальник столичної поліції поінформував, що у сутичках брали участь до 500 осіб.

За його словами, наразі є інформація про 17 постраждалих поліцейських, які звернулися із різними травмами — “на щастя, легкими, як то перелом пальців, садна обличчя, забій носа, і багато опіків очей від використання газу”.

Він уточнив, що двоє цивільних осіб звернулися до лікарняних закладів. З ними будуть спілкуватися поліцейські, щоб з’ясувати, коли і в яких обставинах вони отримали ці тілесні ушкодження, зазначив Крищенко.

За його словами, порушено вже кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір працівнику поліції) ККУ. Затриманим надається юридична допомога, уточнив Крищенко.

Як повідомлялося раніше, під Верховною Радою 17 грудня пройшли одночасно кілька масових акцій. Зокрема, це акції щодо ринку землі, авто на єврономерах і на підтримку законопроєктів щодо Трудового кодексу.

Під час сутичок під Верховною Радою загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України надали допомогу 16-м постраждалим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.