Російські війська на Донбасі посилюють фортифікаційні укріплення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.07.2020 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30810

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ з 1 липня ц. р. активізувало на окупованих територіях роботи з удосконалення фортифікаційного обладнання передових позицій, у т. ч. шляхом встановлення додаткових ділянок мінно-вибухових загороджень.

Про це, під час щоденного зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил, повідомив Дмитро Гуцуляк з пресцентру Міністерства оборони України.

При цьому, противником мінується місцевість у безпосередній близькості до сільськогосподарських угідь з використанням заборонених протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв, що підвищує рівень небезпеки для цивільного населення.

Водночас збільшення окупантами інтенсивності інженерних робіт призводить до загибелі та поранень серед російських найманців.

Так, під час ротації одного з підрозділів 9 окремого мотострілецького полку 1 АК військовослужбовець російських окупаційних військ підірвався на саморобному вибуховому пристрої, встановленому саперами цього ж полку;

Також, у ході проведення занять з інженерної підготовки з мінно-вибуховими засобами під керівництвом російського інструктора, загинув військовослужбовець 2 окремої мотострілецької бригади 2 АК окупантів.

Крім того, як повідомив Штаб ООС, за уточненими даними розвідки, в останні дні червня, в районі н.п. Жолобок, що на тимчасово окупованій території Луганської області, загинуло троє та зазнали поранень двоє “співробітників батальйону патрульної служби” так званого “МВС ЛНР”.

Інцидент відбувся в ході занять з бойової підготовки під час виконання практичних вправ стрільб. При цьому окупанти вели вогонь по позиціях захисників України. Внаслідок грубого порушення заходів безпеки під час експлуатації озброєння і військової техніки та слабку навченість особового складу розрахунок одного з мінометів калібру 82 мм здійснив подвійне заряджання, у наслідок чого відбувся розрив міномету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.