У Білорусі затримали довірену особу Світлани Тихановської

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 21.08.2020 19:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30931

Ольгу Ковалькову, довірену особу Світлани Тихановської, затримали в аеропорту Мінська.

Про це в ефірі програми «Cвобода LIVE» заявив Віталій Римашевський, член Координаційної ради щодо трансферу влади у Білорусі. Ольга Ковалькова є членом президії Координаційної ради.

«​Я зараз їду в аеропорт. Зателефонували терміново, що не випускають з Білорусі мою колегу Ольгу Ковалькову. Вона мала зустрітися з польським прем’єр-міністом і вилітати просто зараз. Але її затримали в аеропорту», – повідомив Римашевський.

«Сьогодні на допит викликали трьох людей, буквально пів години тому вони вийшли. За першою інформацією... [вони] сказали, що все більш-менш нормально», – зазначив Римашевський.

Вранці 21 серпня Юрист Максим Знак, лідер страйкому Мінського тракторного заводу (МТЗ) Сергій Дилевський і колишній керівник Купалівського театру Павло Латушко прибули до Слідчого комітету Білорусі на допит.

Генеральна прокуратура Білорусі 20 серпня повідомила про порушення кримінальної справи за статтею про захоплення влади через створення Координаційної ради опозиції.

Максимальне покарання за цією статтею – п’ять років позбалення волі.

«Створення і діяльність Координаційної ради спрямовані на захоплення державної влади, а також на завдання шкоди національній безпеки республіки Білорусь», – цитує генерального прокурора Олександра Конюка телеграм-канал прокуратури.

Європейський союз закликає владу Білорусі припинити кримінальне переслідування Координаційної ради опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.