Силовики розганяють студентські протести у Мінську

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 1.09.2020 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30947

1 вересня у Мінську проходять протести місцевих студентів - вже після 11 години ранку силовики почали їх розганяти.

Колони студентів різних університетів мали рухатися окремо і поступово об’єднатися для мітингу під міністерством освіти, розповіла одна з учасниць акції.

Проте в якийсь момент у білоруських ЗМІ почали з’являтися повідомлення про спроби розгону протестів і затримання частини мітингувальників.

На відео, які поширюють місцеві телеграм-канали, видно, як працівники ОМОНу та інші правоохоронці намагаються витягнути окремих учасників із натовпу. Багатьох валять на землю і згодом затримують.

В акціях участь беруть студенти одразу кількох вишів - зокрема Мінського державного лінгвістичного університету, Білоруського національного технічного університету і Університету інформатики й радіоелектроніки.

"Наша Ніва" повідомляє, що Білоруська державна академія музики заблокувала пропускні карти студентів старших курсів - потрапити до вишу можуть тільки першокурсники для участі в лінійці.

За інформацією видання, це зробили через побоювання щодо зриву лінійки, який нібито планували старші студенти.

Тим часом Олександр Лукашенко 1 вересня відвідав лінійку в Барановичах.

Там він висловився, зокрема, і про протести в країні.

"Не все в житті так бачиться, як ми у віртуальному світі це проживаємо. Відкрили айфони, телефони і весь час в них дивимося. Створюється ілюзія якогось іншого життя. Ось частина наших людей потрапила в цей ілюзорний світ", - сказав Лукашенко.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.