У Білорусі зникла ще одна соратниця Світлани Тихановської

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.09.2020 21:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30966

Соратниця лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Антоніна Коновалова перестала виходити на зв’язок, повідомили в штабі Тихановської.

Антоніна Коновалова

Штаб лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської повідомив у вівторок, 8 вересня, про зникнення ще однієї її соратниці - Антоніни Коновалової. "Зникла Коновалова Антоніна, довірена особа Світлани Тихановської. Місцеперебування на даний момент невідоме", - повідомили в штабі інформагенції "Інтерфакс".

Як повідомлялося, напередодні перестали виходити на зв’язок члени президії Координаційної ради опозиції Марія Колесникова, прессекретар Антон Родненков і виконавчий секретар Іван Кравцов.

Зранку вівторка Держагентство БелТА повідомило, що Колесникова була затримана при спробі незаконного перетину держкордону з Україною. У прикордонному комітеті Білорусі підтвердили інформацію про затримання Колесникової, а також повідомили, що Родненков і Кравцов перебувають на території України.

Згодом у штабі експретендента на участь у президентських виборах в Білорусії Віктора Бабарика заявили про одержання інформації, що Колесникову після затримання утримують у прикордонному загоні в Гомельській області.

"До нашого штабу із кількох анонімних джерел надійшла інформація, що Марія Колесникова затримана і перебуває у Мозирському прикордонному загоні", - йдеться у повідомленні, яке цитує "Інтерфакс". За даними штабу, в інтересах Колесникової підписано договір з адвокатом із міста Мозиря, який подав до військової частини повідомлення про прийняття захисту і копію ордера.

Однак, за даними штабу, там "йому також повідомили про те, що Марії Колесникової у цій військовій частині немає".

При цьому Держприкордонкомітет, що підтвердив затримання, також не повідомив, хто затримував Колесникову і за яких підстав її затримано.

Соратники також повідомили, що Білоруський Гельсінський комітет направив до робочої групи ООН з насильницьких зникнень повідомлення щодо Колесникової.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.