СБУ викрила у трьох регіонах України інтернет-агітаторів на закликах до захоплення влади та зміни меж держкордону

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.12.2020 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31173

Службою безпеки України у Дніпрі, Черкасах та Сумській області викрито міжрегіональну мережу агітаторів на поширенні через інтернет закликів, які становлять загрозу державній безпеці нашої країни.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Наразі у Дніпропетровській області співробітниками СБУ у межах кримінального провадження досліджуються факти можливої причетності керівника двох громадських об’єднань до розміщення на сторінках однієї з соцмереж матеріалів щодо повалення конституційного ладу та закликів до створення так званих «спеціальних територіальних громад народовладдя».

Крім того, кіберфахівцями СБУ встановлено мешканців Черкас та Роменського району Сумської області, які на персональних сторінках заборонених в Україні соцмереж розміщували матеріали щодо зміни меж державного кордону та закликали до захоплення державної влади. Слідчі органів безпеки задокументували, що вказані матеріали останні отримували з пропагандистських інтернет-видань РФ та сайтів незаконних збройних формувань.

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.