Лавров пригрозив “руйнуванням України” у разі загострення на Донбасі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 1.04.2021 18:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31450

Росія сподівається, що Україну не будуть підштовхувати ззовні до розв’язання гарячого конфлікту на Донбасі, адже це загрожує руйнуванням країни, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застеріг щодо ймовірності "руйнування України" в разі можливого загострення конфлікту на Донбасі. Про це глава російської дипломатії заявив у четвер, 1 квітня, в інтерв’ю програмі "Велика гра" на "Первом канале" російського телебачення.

"Ті, хто будуть намагатися розв’язати нову війну в Донбасі, - зруйнують Україну", - підкреслив Лавров, якого цитує "Інтерфакс". "За інформацією, яка в тому числі в ЗМІ публікується, військові в більшості своїй розуміють згубність будь-яких дій щодо розв’язання гарячого конфлікту. Я дуже сподіваюся, що їх не будуть "під’юджувати" політики, яких, своєю чергою, буде "під’юджувати" Захід на чолі з США", - сказав Лавров,

На думку російського міністра, нині триває багато спекуляцій на тему документів, схвалених Верховною Радою України й підписаних президентом України Володимиром Зеленським. "Наскільки це відбиває реальну політику? І наскільки це має на меті розв’язання проблем Зеленського всередині країни з падінням рейтингу? Я не знаю, блеф це чи конкретні плани", - додав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада України підтримала постанову, в якій зажадала від Росії "негайно припинити бойові дії й неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, повністю виконати свої міжнародні зобов’язання і вивести з України свою армію, найманців, збройні формування, які вона очолює, забезпечує і фінансує".

У Росії натомість і досі стверджують, що в Україні триває внутрішній конфлікт.

Як повідомлялося, напередодні українська делегація в Тристоронній контактній групі звинуватила російську делегацію в небажанні підтвердити готовність до припинення вогню з 1 квітня.

Тема загострення на Донбасі стала предметом розмови міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Так само від загострення ситуації на Донбасі застерегли в Пентагоні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.