СБУ заблокувала несанкціоноване втручання в радіочастоти підрозділів ООС на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.04.2021 20:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31502

Кіберфахівці Служби безпеки України виявили і припинили несанкціоноване втручання в роботу радіоелектронних мереж сил Операції об’єднаних сил, дислокованих на Луганщині.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники незаконно використовували радіоелектронне обладнання на радіочастотах, які належать Збройним Силам України. Цей частотний діапазон заборонений для використання цивільними особами. Протиправні дії підозрюваних могли спричинити блокування і нестабільну роботу каналів керування військами.

Співробітники СБ України задокументували, що спеціальний радіочастотний ресурс нелегально використовував місцевий інтернет-провайдер. Підприємство не мало офіційного дозволу на таку діяльність. Аби приховати порушення, комерсанти незаконно здійснювали ретрансляцію на частотах, що належать військовим.

У ході санкціонованого обшуку за місцем розташування офісу провайдера правоохоронці вилучили незаконне устаткування, технічну та іншу документацію.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України встановлюється всі особи, причетні до правопорушення, та обставини протиправних дій.

Викриття правопорушників здійснювалося спільно з фахівцями Кіберполіції, Українського державного центру радіочастот під процесуальним керівництвом прокуратури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.