Військ РФ біля кордонів України не достатньо для масштабного наступу

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 21.04.2021 11:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31507

Кількість російських військ, зосереджених зараз біля кордонів України, не є достатньою для повномасштабного наступу.

Такого висновку дійшли аналітики Міжнародної кризової групи International Crisis Group, (ICG).

Як зазначається, ймовірність того, що криваві бої, які вирували на сході України у 2014 та 2015 роках, зараз повторяться, видається низькою.

"Хоча кількість та конфігурація військ викликають стурбованість, це не відповідає схемі наступу", - йдеться у повідомленні.

У ICG вважають, що переміщення військ та агресивна риторика Москви можуть свідчити про те, що вона стає дедалі більше незадоволеною ситуацією на сході України та намагається натиснути на Київ, щоб той пішов на поступки.

Москва може сподіватися, що поєднання нарощування збройної сили на кордонах та риторики щодо "захисту" своїх громадян змусить Київ двічі задуматися про відповідь, якщо підтримувані РФ збройні сили в ОРДЛО, будуть намагатися здобути певні тактичні переваги.

Як повідомлялося раніше, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися у будь-який день.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

14 квітня начальник Головного управління розвідки Міноборони полковник Кирило Буданов під час засідання парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки повідомив, що розгортання повного складу російських військ на кордоні з Україною триватиме до 20 квітня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.