Ситуація на фронті: вогневих атак росіян побільшало

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.10.2021 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31951

Минулої доби, 10 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська 10 разів порушували режим припинення вогню, з них 2 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Поблизу МИРНОГО окупанти вели вогонь застосовуючи міномети калібру 82 мм та протитанковий ракетний комплекс.

В напрямку ПРИЧЕПИЛІВКИ противник двічі здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Позиції українських воїнів біля НОВОТОШКІВСЬКОГО ворог обстріляв 4 рази, використовуючи автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

В районі ПОПАСНОЇ ворожі збройні формування двічі вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії розмежування.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

З початку поточної доби станом на 11 годину ранку, 11 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3975 транспортних засобів, 4096 особи, з них 3 особи на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 50 адміністративних правопорушень та розкрили 17 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 957 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 683 особи.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 7 гектарів території, передали на знищення 109 вибухонебезпечних предметів та повністю відновили 8 пошкоджених будинків.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.