Сосики та гамбургери шкідливі з-за барвника. Він спричиняє рак

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.07.2007 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3409

Розповсюджений харчовий барвник, який додають у сосиски і гамбургери, може призводити до виникнення раку.

Про це повідомило Європейське агентство із продовольчої безпеки (ЄАПБ).

Штаб-квартира Агентства знаходиться в італійському місті Парма. Там і повідомили назву барвника: Red 2G, на продуктових упаковках він позначається як E 128.

Тести, проведені на тваринах, показали, що після потрапляння до організму Red 2G перетворюється на анілін. Ця речовина може спричинити рак у тварин і людей, а також породжувати генетичні зміни в клітинах організму.

Наукова рада ЄАПБ анулювала існуючі дотепер норми, що визначали безпечну концентрацію Red 2G у продуктах харчування. При цьому агентство утрималося від заклику до повної заборони цієї речовини у харчовій промисловості.

Агентство ознайомило зі своїми висновками Європейську комісію. За словами експертів, питання про заборону Red 2G буде вирішувати Єврокомісія, а також національні уряди країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.