Дата публiкацiї - 5.07.2006 19:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=440
Понад 70 людей госпіталізовані з попереднім діагнозом “кишкова інфекція”. Самі постраждалі впевнені, що отруїлися креветками, які у великому асортименті пропонують на євпаторійських пляжах та місцевих стихійних ринках. Люди отруїлися продуктом, який влітку можна їсти лише протгям півгодини після приготування.
| Літом креветки можна їсти протягом півгодини після приготування | Замість пляжу - лікарняні ліжка. Більшість хворих куштували креветки і морепродукти, куплені на стихійних ринках і пляжах.
"У анамнезі багатьох хворих кишковою інфекцією виявлені сліди вживання креветок. Це при тому, що люди знають, що не можна купувати у неорганізованих людей незрозумілі харчові продукти, проте, вони не піклуються про своє здоров'я", - відзначив головний санітарний лікар Евпаторії Микола Мельников, передає ICTV.
Санепідеміологи нагадують: літом креветки можна їсти протягом півгодини після приготування. Торговці ж носять їх по декілька днів, поки не розпродадуть. А ще лікарі застерігають: поклопочіться самі про свої шлунки, щоб замість моря, піску і сонця не опинитися в палаті під крапельницею.
Торговцям морськими делікатесами загрожує адміністративна відповідальність: з пляжними стихійними бізнесменами розбереться міліція. Проте навіть сама місцева влада визнає - метод досить неефективний. |