Щасливе дитинство. Політтехнологи єдиноросів поповнили інструментарій

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 17.05.2008 17:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5108

Правляча партія Росії тепер матиме дитячу організацію для мітингів, маніфестацій, пікетів та передвиборчої агітації.

Всеросійські педагогічні збори (ВПЗ) прийняли статут Всеросійської асоціації дитячо-юнацьких громадських організацій, яка створюється за підтримки "Єдиної Росії". У документі, зокрема наголошується, що асоціація має право проводити збори, мітинги, демонстрації, ходи і пікетування, а також брати участь у виборчих кампаніях.

Нове об'єднання скорочено називатиметься "Юність Росії". Його статутні цілі включають сприяння розвитку дитячих і юнацьких організацій і захист прав дітей і юнацтва.

На пленумі ВПЗ була прийнята декларація, в якій мовиться, що асоціація зберігатиме нейтралітет у відносинах з політичними партіями і не допустить підпорядкування її діяльності керівним структурам тієї або іншої партії.

У декларації також наголошується, що дитячі і юнацькі організації повинні бути незалежні від держави і ідеології але, в теж час, "отримувати від держави організаційну і фінансову підтримку і педагогічний супровід їхньої діяльності". Окремо підкреслюється неприпустимість "расових, шовіністичних, націоналістичних, клерикальних та інших поглядів, що заважають захисту прав і об'єднанню підростаючого покоління заради світлого майбутнього Росії".

Рішення про створення єдиної дитячої асоціації було ухвалене в лютому 2008 року, оскільки у ВПЗ вважають, що існуючі російські дитячі організації вичерпали свій потенціал. Передбачається, що в нове об'єднання увійде приблизно половина всіх російських школярів і близько 600 організацій.

Голова Всеросійських педагогічних зборів і член генеральної ради "Єдиної Росії" Валентина Іванова раніше підкреслила, що нова організація не матиме політичного відтінку, оскільки діяльність політичних партій в школі заборонена федеральним законом "Про освіту".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.