"Росія" публічно продемонструвала - брехня і нахабство є основою державної політики

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 30.05.2008 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5202

Керівництво дердавної ТРК “Росія” зухвало публічно збрехало, що мало право на трансляцію Євробачення в Україну.

"РТР-планета", цілодобовий інформаційно-розважальний канал російською мовою, мав право транслювати на Україні фінал міжнародного музичного шоу "Євробачення-2008", повідомила радник голови ВДТРК Вікторія Курчер.

Національна телекомпанія України і державний телеканал "Перший Національний" (УТ-1) повідомили напередодні, що мають намір домагатися позбавлення "РТР-планета" ліцензії на мовлення на Україну у зв'язку з тим, що російський телеканал показував фінал Єврообачення-2008, хоча ексклюзивними правами на трансляцію володів УТ-1. В Україні трансляція велася Національною телекомпанією України, і паралельно йшов сигнал по "РТР-планеті", який приймається в більшості телемереж країни.

"Ми транслювали ("Євробачення-2008") і маємо на це повне право - у нас договір", - сказала Курчер. Тому претензії української сторони вважаються необгрунтованими, підкреслила вона.

Проблеми з українськими телевізійниками у російського телеканалу виникають вже не вперше. 9 березня 2006 року Національна рада України з телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про виключення "РТР-планети", який був доступний майже двом мільйонам російськомовних телеглядачів, з соціального пакету київської кабельної телекомпанії "Воля" і заміні на неефірний канал Київської регіональної державної телерадіокомпанії. А незадовго до цього ТРК "Аверс" припинило трансляцію "РТР-планети" у Волинській області під приводом "одностороннього освітлення передвиборної кампанії в Україні до закінчення виборів".

МЗС РФ тоді розцінив ці рішення як спробу створити перепони телемовленню з Росії.

"РТР-планета", який є одним із зарубіжних проектів ВДТРК, віщає на країни СНД, а також Західну Європу, Близький Схід, США і Канаду. У країнах СНД і Балтії його дивляться більше 50 мільйонів телеглядачів.

Від “Аратти”: зухвало брехати прямо у очі людям - чи не єдине надбання, яке успдкувала російська держава від більшовицького СРСР.

Адже, усім відомо, що ліцензії на трансляцію Євробачення за умовами конкурсу видаються телекампаніям на певний регіон мовлення. При тому ВДТРК "Росія" не міг аж ніяк отримати ліцензію на трансляцію конкурсу за межами російської національної території. Чи Москві вже вважають Україну окраїною областю своєї держави?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.