|
Тимошенко розбереться із спекулянтами м'ясом птиці
Автор/джерело - © proUA
|
Дата публiкацiї - 17.06.2008 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5277
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає негайно розібратися з причинами триваючого зростання цін на м’ясо птиці.
Про це вона заявила сьогодні на селекторній нараді з губернаторами, передає УНІАН.
Вона відзначила, що ціна м’ясо птиці продовжує зростати в червні в усіх областях, окрім Херсонської, Сумської і Донецької.
Зростання ціни на цей продукт негативно впливає на показник інфляції, враховуючи те, що за перші десять днів червня спостерігається зниження цін на ряд продуктів харчування, відзначила прем’єр.
Крім того, Тимошенко має намір найближчим часом скликати нараду з губернаторами, а також керівництвом Києва і Севастополя, представниками ДПАУ і Антимонопольного комітету, щоб розібратися, чому основні два виробники м’яса птиці в Україні «так знущаються з українського народу».
При цьому вона підкреслила, що рентабельність виробництва цього продукту «зашкалює за 100%», роздрібні ціни на м’ясо птиці в Україні в два рази вище, ніж в Польщі.
Звертаючись до губернаторів, Тимошенко закликала їх вжити заходи для інтервенції цього продукту на ринок з метою забезпечення більш прийнятних цін.
Нагадаємо, 4 червня Юлія Тимошенко закликала губернаторів для зниження ціни на м’ясо птиці прийняти заходи щодо збільшення імпорту цієї продукції до України.
Прем’єр відзначила, що на ринку м’яса птиці в Україні працює два виробники, і їх дії, враховуючи те, що ціни на цю продукцію піднялися вище європейських, нагадують “картельну змову”.
Вона повідомила, що дала доручення Держінспекції з контролю за цінами вивчити ситуацію.
Разом з тим деякі експерти вважають, що зростання цін на курятину в Україні викликане подорожчанням свинини і яловичини, а не картельною змовою виробників. Тим не менше, відповідно до загальноприйнятих європейських стандартів, рівень рентабельності у 100% свідчить або надприбутковість бізнесу, але частіше за все - про надвисоку спекулятивну складову у ціноутворенні.
|
|
|
|
© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.
|