Спеції захищають від запалення тканин

Автор/джерело -  © povarenok.ru



Дата публiкацiї - 8.01.2009 11:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6433

Спеції здатні захистити організм від ураження та запалення тканин, наприклад, при цукровому діабеті, стверджують учені з університету Джорджії в США.

Вчені дослідили 24 види спецій, що були куплені у звичайному магазині, та з'ясували, що, крім високого вмісту антиоксидантів, вони також перешкоджають утворенню речовин, які сприяють ураженню тканин при діабеті.

При діабеті спостерігається підвищення рівня цукру в крові, в результаті чого в організмі відбувається процес приєднання цукру до молекул білка. Речовини, які утворюються в результаті цього, активізують імунні реакції, що призводить до запалення та ураження тканин. Спеціалісти виявили взаємозв'язок між вмістом фенолу в спеціях та їх здатністю попереджати запалення.

На думку експертів, найбільш вдалим прикладом біологічної активності компонентів є кориця. Екстракт кориці може знизити вміст цукру в крові після їжі у гризунів та людей. У складі таких спецій, як гвоздика і кориця, міститься відповідно 30% і 18% фенолу від їхньої сухої маси.

Спеціалісти дійшли висновку, що різні спеції містять різні типи фенолів, які по-різному діють на організм. Таким чином, максимальну користь здоров'ю може принести різномаїття спецій у їжі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.