|
Науково підтвержено: українці розумні тому, що люблять сало
Автор/джерело - © INTV
|
Дата публiкацiї - 6.05.2009 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7142
Група дослідників з Університету Каліфорнії (США) виявила, що гормон ліпіду (oleoylethanolamide, OEA), на який перетворюються жирні кислоти в кишечнику, сприяє поліпшенню пам’яті.
Тепер вчені мають намір приступити до розробки нового лікарського засобу, який зможе повною мірою використовувати медичний потенціал OEA.
Згідно тексту статті, опублікованої в науковому виданні Proceedings of the National Academy of Sciences, дослідники передбачають, що дія нових ліків буде схожа на дію препаратів, регулюючих рівень триглециридів, - жирів, здатних викликати захворювання серця.
Річ у тому, що підвищений рівень OEA сприяє зниженню рівня холестерину і триглециридів у крові, що дає можливість використовувати його в боротьбі із зайвою вагою. Окрім цього, вчені заявили, що речовина OEA здатна покращувати пам'ять, активізуючи ту частину мозку, яка пов'язана з фіксацією спогадів та емоцій.
За словами авторів проекту, "пігулкою пам'яті", яка імітуватиме дію жирної висококалорійної їжі, в майбутньому зможуть скористатися люди, що ставлять різні цілі. Наприклад, пілюлі відмінно підійдуть для студентів, що готуються до іспитів, або для людей, які страждають на недоумство.
|
|
|
|
© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.
|