Кремль сформулював умови кастингу на губернатора України

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.11.2009 21:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8491

Сьогодні, 19 листопада, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що його країна хотіла б бачити в Україні таке керівництво, яке проводитиме по відношенню до РФ добросусідську політику.

"Росія надасть лише одну перевагу - ми хочемо, аби в Україні було керівництво, з яким легко б було домовитися, і яке не бачитиме у Росії неіснуючої загрози, не намагатиметься постійно всі свої проблеми звалювати на нас. Будь-який з учасників президентських перегонів, який проводитиме по відношенню до Росії дружню, шанобливу, добросусідську політику, зустріне взаєморозуміння і таку ж реакцію у відповідь", - запевнив Лавров російських журналістів.

За словами глави російського МЗС, при взаємній пошані не залишиться жодного питання, яке не можна було б врегулювати.

"Хочемо бачити Україну нашим добрим сусідом, другом, союзником, країною, з якою ми на рівноправній і шанобливій основі вирішуватимемо всі питання, - підкреслив він. - Якщо основа буде рівноправна і шаноблива, якщо ми думатимемо про інтереси наших громадян, їх сподівання, то не бачу жодного питання, поки що не вирішеного на нашому порядку денному, яке б не піддалося узгодженню і взаємовигідному врегулюванню".

Нагадаємо, сьогодні у Криму відбудеться засідання Комітету з економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, в якому візьмуть участь прем’єр-міністри Юлія Тимошенко і Володимир Путін.

Від “Аратти”: Рівноправні стосунки між державами - це, насамперед, симетрична реакція на певні дружні чи не дружні кроки державного керівництва.

Якщо поглянути з цього боку, то російська сторона навряд чи зможе навести хоча б один факт, коли б етнічні українці, російські громадяни, наприклад, Кубані, створювали б громадські організації, метою яких було б зазіхання на територіальну цілісність Росії. Проте, в українському Криму легально діють так звані громадські організації так званих “соотєчєственіков”.

Ми також не знайдемо жодного прикладу, коли Україна висувала РФ територіальні претензії, як це було на початку 90-х з українським містом Севастополем. Нагадаємо, ці претензії були навіть предметом розгляду ООН.

Не знайдемо ми й жодного прикладу коли б Україна намагалася штучно "наростити" свою територію, у рейдерський спосіб захопивши стратегічний судноплавний канал, який належить іншій державі.

Ми вже помовчимо про абсолютно братнє перекриття газу взимку, з явною метою "виховання" державного керівництва, яке перестало питати у Кремлі, що йому робити і з ким товаришувати. При тому, зазначимо, російські керманичі абсолютно розраховували, що у позбавлених опалення пологових будинках від холоду будуть вмирати немовлята. Діти людей, яких кремлівські бонзи публічно називають "соотєчєственіками". Слава Богу - прорахувалися, бо українці виявилися мудрішими...

І такого сусіда треба називати добрим, а перераховані й не перераховані тут кроки, - вважати виключно проявами поваги й дружби?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.