Ми - Малоросія? У Кремлі вже призначають паради в Україні

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.12.2009 18:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8757

Загальноросійський Парад Перемоги пройде 9 травня 2010 року в 16 містах країни, а також в українському Севастополі.

Про це у вівторок, 22 грудня, заявив керуючий справами глави Кремля Володимир Кожин.

Він уточнив, що Парад Перемоги пройде в містах-героях, а також у тих російських містах, де розташовані штаби військових округів, флотів і флотилій.

"Вперше у нашій країні ці заходи пройдуть в такому масштабі, ніколи раніше ми подібного не проводили. 9 травня о 10 годині ранку за московським часом [9:00 по Києву] пройде так званий Загальноросійський Парад Перемоги. Одномоментно повномасштабні паради пройдуть в усіх містах-героях, а також у містах, де розташовані штаби військових округів, флотилій і флотів", - сказав Кожин.

Він пояснив, що заходи пройдуть у Москві, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Смоленську, Мурманську, Новоросійську, Тулі, Калінінграді, Астрахані, Владикавказі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Читі, Хабаровську і Владивостоці.

Загальноросійський Парад Перемоги пройде і в українському Севастополі. У цьому місті, як уточнив Кожин, його готують сили Чорноморського флоту РФ.

За його словами, перед тим, як прийняти рішення про проведення одноразового Параду Перемоги в містах-героях, було проведено опитування за участю всіх ветеранських організацій Росії.

"Представники всіх цих організацій висловили думку зібратися всім в один час і відсвяткувати цю знаменну дату", - сказав Кожин.

Крім того, за його словами, в містах, що мають статус Міст військової слави, пройдуть урочисті заходи.

Це, зокрема, такі міста, як Білгород, Великі Луки, Воронеж, Елец, В’язьма, Дмитров, Наро-Фомінськ, Луга, Малгобек, Великий Новгород, Орел, Ржев, Туапсе, Полярне, Псков і Козельськ, зазначив Кожин.

"У містах-героях пройдуть урочисті паради. На головних площах будуть встановлені великі екрани, які транслюватимуть урочисту промову президента, а пізніше головний Парад на Красній площі. У містах військової слави Міноборони організує ходу почесних варт", - уточнив Кожин.

За словами керуючого справами президента РФ, для участі у концерті, який Відбудеться у цей самий день, організатори планують залучити якомога більше молоді.

"Плануємо також запросити наших так званих "молодих" ветеранів – тут йдеться про учасників усіх локальних воєн, конфліктів, всіх тих, хто в останні роки, десятиліття захищав честь і гідність нашої країни", - сказав Кожин.

За його словами, "вони будуть основними учасниками цих подій".

У ролі виконавців організатори концерту планують запросити провідні творчі колективи Росії, а також країн антигітлерівської коаліції - США, Великобританії, Франції і низки інших країн.

"Сподіваємося, що відгукнуться і візьмуть участь провідні виконавці цих країн і нашої країни", - сказав Кожин.

"Завершиться все святковим салютом, який також буде відрізнятися від того, що був раніше, сподіваємося, що салют буде гідний цієї дати", - зазначив керуючий справами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.